Πολιτική

Πρόταση μομφής: Η πρώτη μάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα για κακοκαιρία και πανδημία

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν από αύριο το απόγευμα στην Βουλή, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά την απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής με αφορμή δυο κρίσεις που χρειάστηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση, την πανδημία αλλά και το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους πάντες καταθέτοντας την πρόταση μομφής το μεσημέρι της Πέμπτης 27/01 στην Βουλή χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ήρθε η ώρα να φύγετε για να ανασάνει ο τόπος. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή της κοινωνίας με μισές συγγνώμες, δημοσκοπήσεις της χαράς και προπαγάνδα της συμφοράς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. 

Ακολούθησε η απάντηση της κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου να αναφέρει πως κατά την διαδικασία στη Βουλή «θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας».

Οι πολίτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, «θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει».

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα 

Ενώ στις 12:00 ήταν η προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας 10 λεπτά νωρίτερα συγκάλεσε το προεδρείο της Κ.Ο.. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τους είπε ότι κατά την άποψη του η στιγμή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην πρόταση μομφής.

Τα στελέχη που μετέχουν στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή η Όλγα Γεροβασίλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συμφώνησαν ομόφωνα.

Στη, συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε οι βουλευτές του κόμματος από την αίθουσα της Γερουσίας όπου ήταν, να μεταβούν στην Ολομέλεια όπου και ανακοίνωσε την απόφαση να καταθέσει πρόταση μομφής.

Η συζήτηση ξεκινάει το απόγευμα και θα τελειώσει την Κυριακή, τα μεσάνυχτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε ευχές από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν το κλίμα διαλόγου και ανταλλάσσουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
Ερντογάν και Μητσοτάκης 18