Πολιτική

Πρόταση μομφής – Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Αττική Οδός μας διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός»

Η πρόταση μομφής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

“Σας έχει καταλάβει και σας έχει καταβάλει ο φόβος για την εκλογική σας συρρίκνωση”, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία κατηγόρησε για “άσφαιρη πρωτοβουλία” και για το γεγονός ότι εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας αλλά “δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μιας ιδιωτικής εταιρείας”, της Αττικής Οδού η οποία “αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα”.

“Ούτε μια λέξη. Γιατί άραγε; είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόκληση για τους πολίτες, να αθωώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μια ιδιωτική εταιρεία, την οποία για πρώτη φορά πρωθυπουργός υποχρεώνει να αποζημιώσει τους πολίτες”, επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα, αν καλώς υποχρεώθηκε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες.

Ιδίως για την στρατηγική της πόλωσης, “λόγω της πολιτικής συρρίκνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην 3η θέση, στις επόμενες εκλογές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε, όπως έπρεπε, στην πρόσφατη κακοκαιρία. “Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, που πρόσθεσε όμως, ότι “ο πήχυς γι’ αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ”.

Click4more: Click4more: Πρόταση μομφής: Ένταση με το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή

“Αν κάποιος γνώριζε ότι θα έκλεινε η Αττική Οδός, θα παίρναμε άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η διαβεβαίωση της εταιρείας ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός”, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι οι ευθύνες της εταιρείες είναι βαριές και ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τη μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 160