Πολιτική

Πρόταση μομφής – Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Αττική Οδός μας διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόταση μομφής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

“Σας έχει καταλάβει και σας έχει καταβάλει ο φόβος για την εκλογική σας συρρίκνωση”, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία κατηγόρησε για “άσφαιρη πρωτοβουλία” και για το γεγονός ότι εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας αλλά “δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μιας ιδιωτικής εταιρείας”, της Αττικής Οδού η οποία “αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα”.

“Ούτε μια λέξη. Γιατί άραγε; είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόκληση για τους πολίτες, να αθωώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μια ιδιωτική εταιρεία, την οποία για πρώτη φορά πρωθυπουργός υποχρεώνει να αποζημιώσει τους πολίτες”, επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα, αν καλώς υποχρεώθηκε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες.

Ιδίως για την στρατηγική της πόλωσης, “λόγω της πολιτικής συρρίκνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην 3η θέση, στις επόμενες εκλογές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε, όπως έπρεπε, στην πρόσφατη κακοκαιρία. “Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, που πρόσθεσε όμως, ότι “ο πήχυς γι’ αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ”.

Click4more: Click4more: Πρόταση μομφής: Ένταση με το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή

“Αν κάποιος γνώριζε ότι θα έκλεινε η Αττική Οδός, θα παίρναμε άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η διαβεβαίωση της εταιρείας ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός”, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι οι ευθύνες της εταιρείες είναι βαριές και ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τη μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κιλκίς: «Θέλουμε 40άρια στις εκλογές, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με ακυβερνησία»
Ο πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα για τις κάλπες του 2027, αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή και στις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεία Κιλκίς 11
Ανδρουλάκης από Δράμα: «Η περιφέρεια οδηγείται σε παρακμή» – Αιχμές για το ελληνοβουλγαρικό μνημόνιο και τα κειμήλια της Μονής Εικοσιφοίνισσας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Δράμα
Λευτέρης Αυγενάκης για τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: «Όλα στο φως» – Τι είπε για τις αλλαγές στις ομοσπονδίες
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες, ζητώντας απόδοση ευθυνών με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και υπερασπιζόμενος την ανανέωση των διοικήσεων
Λευτέρης Αυγενάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς: Πρώτη προτεραιότητα η φροντίδα των ηλικιωμένων – Επίσκεψη σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον νέο οίκο ευγηρίας, όπου φιλοξενούνται 38 ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες - Την άνοιξη του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα Ασσηρός – Νέα Σάντα
Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεία Κιλκίς
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Γεωργιάδης για Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Η διαφθορά χτυπιέται στη ρίζα της – Πιάνονται πλέον και τα μεγάλα ψάρια
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε την ύπαρξη πολιτικού ζητήματος στην υπόθεση Μπεκίρη και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μοναδικό θεωρητικό εταίρο συγκυβέρνησης - : «Δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίξει έντιμος»
Άδωνις Γεωργιάδης