Πολιτική

Πρώτη Κεδίκογλου στο πλευρό του Τσίπρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρώτη του εμφάνιση στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα θα κάνει σήμερα (31.05.2021) στη Χαλκίδα ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή  προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εύβοια δεν μπήκε τυχαία στην ατζέντα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  αφού πρόκειται για την εκλογική περιφέρεια του 48χρονου γιατρού Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς ως υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί το εργοστάσιο της περιοχής, στο πλαίσιο των εξορμήσεων για το εργασιακό νομοσχέδιο  όπου και θα αναφερθεί στα «μελανά σημεία» του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουμε θέσεις μάχης. Διότι η κυβέρνηση αποφάσισε – παρά το ότι είμαστε ακόμη στη κορύφωση του δράματος της πανδημίας- να κηρύξει το πόλεμο στην εργασία, δηλαδή τον πόλεμο στη κοινωνική πλειοψηφία. Και όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις. Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες. Αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

Θα απευθύνει μάλιστα ενωτικό μήνυμα λέγοντας πως πρέπει «να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Τις ζωές που δε μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ».

Ακόμα αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τονίζοντας πως «το 52% των εργαζομένων δηλώνουν ότι εργάζονται υπερωριακά. Το 40%, όσων δουλεύουν υπερωρίες, δηλώνει ότι δεν πληρώνεται τις υπερωρίες του. Σε μια χώρα στην οποία οι εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές στην Ε.Ε. στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας με 41,7 ώρες κατά μέσο όρο και η ανεργία κινδυνεύει να εκτοξευτεί και πάλι στο 20% μέσα στο 2021».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σημειώσει ότι «παρόμοιες προτάσεις είχε ξαναφέρει στο τραπέζι ο ΣΕΒ, μέσω της τρόικας, η οποία μας απειλούσε ότι θα αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει αν δε τις εφαρμόσουμε. Και όμως δε κάναμε πίσω. Γυρίσαμε το κόσμο ανάποδα αλλά πίσω δε κάναμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 5
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη