Πολιτική

Πρωτοχρονιά 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Θα είναι η χρονιά της πολιτικής αλλαγής

Την ανάγκη να μπει τέλος «στη βάρβαρη επέλαση» που, όπως υποστηρίζει, συντελέστηκε στα εισοδήματα των πολιτών, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Μία είναι η ευχή και η ελπίδα που απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Nα σταματήσει εδώ αυτός ο εφιάλτης», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του μέσω social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, 

«Το 2022 δοκιμάστηκαν πάνω στο σώμα της πατρίδας όλες οι συνταγές μιας πολιτικής που βάζει τα κέρδη, τα υπερκέρδη, την αισχροκέρδεια, πάνω από τους ανθρώπους. Πάνω από τη δικαιοσύνη, πάνω από την αξιοπρέπεια. Πάνω, ακόμα, και από το δικαίωμα της επιβίωσης.

Τον απολογισμό, δεν έχετε ανάγκη από κανέναν να σας τον υποδείξει. Τον ζείτε καθημερινά. Στο σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, στο σούπερ μάρκετ, στις ουρές της ανεργίας και στην ταπείνωση των διαφόρων «pass», που επιφυλάσσουν τη φιλανθρωπία για τους πολλούς και την πιο προκλητική κερδοσκοπία για τους λίγους.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επέλαση, μία είναι η ευχή και η ελπίδα που απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία: Να σταματήσει εδώ αυτός ο εφιάλτης.
Το 2023 θα είναι η χρονιά που θα κάνει αυτήν την ευχή και την ελπίδα πράξη.
Με όρους πολιτικής αλλαγής και όχι συναλλαγής.

Με καθαρά χέρια.

Με όρους, όχι εκδίκησης αλλά δικαιοσύνης. Εκείνης της δικαιοσύνης που σε όποιο πολιτικό στρατόπεδο κι αν ανήκεις, όποιο κόμμα κι αν έχεις ψηφίσει, δεν μπορεί να μην την καταλαβαίνεις και να μην την αποζητάς.

Η δικαιοσύνη είναι ο καθένας από εμάς.

Η αλλαγή είναι ο καθένας από εμάς.

Το δικό μας μέρισμα στο φως θα το κερδίσουμε με τη δική μας στάση, τη δική μας αλληλεγγύη και το δικό μας αγώνα.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλες και σε όλους, καλή χρονιά»!

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331