Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Προϋπολογισμός 2020: “Να μην διανοηθούν να πάνε απροετοίμαστοι στην Χάγη”, είπε ο Βελόπουλος

Προϋπολογισμός 2020: “Να μην διανοηθούν να πάνε απροετοίμαστοι στην Χάγη”, είπε ο Βελόπουλος
intime

Για τις καταλήψεις, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, τον προϋπολογισμό 2020, αλλά και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στη Βουλή ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης (18.12.2019).

“Να μην διανοηθούν να πάνε στη Χάγη απροετοίμαστοι”, τόνισε σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Βελόπουλος, λέγοντας παράλληλα, ότι ακούει διάφορα περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία.

“Το σπίτι σας δώστε το, όχι περιουσία Ελλήνων”, τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό 2020 είπε πως είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένος να αποτύχει, ενώ έκανε λόγο για “έωλα νούμερα”.

Την ίδια ώρα, έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του για το ζήτημα των καταλήψεων.

“Έρχεται ο Σκουρλέτης και άλλοι και μιλούν για βία αστυνομίας. Θα πω, πως απ’ όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα”, ανέφερε ο ίδιος, κατηγορώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για φαινόμενα αστυνομικής βίας και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης.

“Μη μου κάνετε σήμερα τις μωρές παρθένες”, είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας περιστατικά κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος καταδίκασε το περιστατικό της Τετάρτης (18.12.2019) στο Κουκάκι, ωστόσο έκανε λόγο για “κοντή μνήμη”.

Προϋπολογισμός 2020 – Η ομιλία Κ. Βελόπουλου

“Θα ξεκινήσω με μία παρατήρηση: ή ο Βαρουφάκης έχει δίκιο και εσείς άδικο ή ο Βαρουφάκης έχει άδικο κι εσείς δίκιο!

Αν θέλετε να δούμε ποιος φταίει κάντε μια εξεταστική για τα 100 δις που φωνάζετε στα κανάλια. Εσεις έτσι όπως ενεργείτε καλύπτετε τις πομπές τους. Η ΝΔ έλεγε ότι χάθηκαν τα χρήματα επί ΣΥΡΙΖΑ. 100 δις είναι! Εσείς το λέγατε και γίνατε κυβέρνηση με αυτή τη σημαια.

Πάμε στον προϋπολογισμό

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής. Βασίζεται σε γυάλινα πόδια. Είναι γεμάτος ασαφή στοιχεία και νούμερα που δεν βγαίνουν πραγματικά. Έχετε ανεδαφικούς χαρακτηρισμούς. Δεν ισχύουν.

Δεν ασχολείστε με επιχειρήσεις. Εγώ που ασχολούμαι σας το λέω ότι έτσι όπως πάει η οικονομία δεν θα μείνουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Βασίζεστε σε έωλα νούμερα.

Πείτε μου σε ποια κανονική, σοβαρή χώρα στον κόσμο πρώτη είδηση στα κανάλια είναι η επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση κατάληψης. Αν ο Αστυνομικός χτύπησε πολίτη. Ποια κανονικότητα διέπει το πολιτικό προσωπικό; Όταν οι βουλευτές δεν συμπεριφέρονται κανονικά μην περιμένετε να είναι κανονική η χώρα.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό γεγονός. Ο Χριστός και η Παναγία! Πείτε μου σε ποια χώρα η κατάληψη είναι πολιτιστικό γεγονός; Στην Γερμανία που μεγάλωσα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αν είναι πολιτιστικό γεγονός να μπαίνουμε όλοι στα σπίτια των άλλων και να τα καταλαμβάνουμε.

Μιλούν για αστυνομική βία. Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Δυστυχώς όμως η αστυνομία θα ασκήσει βία. Όπως ακριβώς εσείς του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήσατε τη βία όταν έκαναν διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη οι πολίτες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μην ασκείτε λοιπόν τώρα κριτική. Αν θέλετε να είστε σωστοί να καταδικάσετε τη βία των αστυνομικών που έδερναν ανθρώπους οι οποίοι φώναζαν κατά τη συμφωνίας. Όχι μόνο τώρα. Όλα αυτά όμως τα κάνετε γιατί επενδύετε στην κοντή μνημη του Έλληνα. Ο Έλληνας ξεχνά πολύ εύκολα και γρήγορα.

Διαμαρτύρεστε για το μετρό. Άκουσα κάποιους να μιλούν για την απεργία που έγινε. Μα υπάρχει νόμος για τις παράνομες απεργίες. Και η άγνοια νόμου τιμωρείται. Και καλά κάνετε βεβαίως και ζητάτε συγγνώμη. Ο νόμος αυτός, το ΠΑΣΟΚ τον έκανε, μιλά για ευθύνες και απόλυση υπαλλήλων που κάνουν παράνομες απεργίες. Και βέβαια να κάνουμε βελτιώσεις σε έναν νόμο, αλλά όχι να μιλάμε για θέσπιση όταν ήδη υπάρχει νόμος. Δεν χρειάζεται να κάνετε νόμο αλλά μια ΕΔΕ και να απολυθούν εκείνοι που ευθύνονται την ταλαιπωρία των πολιτών

Δεν σας είδα όμως το Σάββατο το βράδυ, που έκαναν παράνομα πορεία στην Ομόνοια οι Πακιστανοί να διαμαρτύρεστε. Ούτε ζητήσατε ευθύνες. Άρα συμπεριφέρεστε αλά καρτ.

Είστε ίδιοι σε πολλά πράγματα. Βγήκε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και είπεότι εμείς δεν αλλάξαμε κανέναν από αυτούς που τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ακολουθούμε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, είτε κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ είτε εσείς είναι το ίδιο πράγμα; Τότε γιατί έγιναν οι εκλογές; Ας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά έχω διαβάσει το προγράμματά σας. Λοιπόν:

Το 2004 λέγατε ότι με τον προϋπολογισμό που είχε κατατεθεί δεν θα επωμίζονταν τα βάρη της δημοσιονομικής εξυγείανσης οι ασθενέστεροι.

Το 2006 είπατε ότι ο προϋπολογισμός θα σηματοδοτούσε την έξοδο της χώρας από την κρίση και μετά είχαμε την χρεωκοπία.

Το 2009 ότι θα είχαμε ένα ξεκαθαρισμένο δημόσιο.

Το 2014 ότι θα είχαμε τοποθέτηση διευθυντών δημόσιας διοίκησης με αξιοκρατικές διαδικασίες. Να μην πω τι έγινε…

Φροντίστε λοιπόν όταν λέτε κάτι στο κοινοβούλιο να μην μελετημένο και να μπορεί να υλοποιηθεί.

Προεκλογικα, λοιπόν υποσχεθήκατε μείωση του συντελεστή φορολογίας σε δυο χρόνια. Δεν θα γίνει. Μείωση προκαταβολής φόρου. Δεν θα το κάνετε. Αξιοποίηση προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων και έχουμε μείωση των δημοσίων επενδύσεων. Μα έτσι δεν παίρνει μπροστά η μηχανή για την ανάπτυξη στη χώρα. Υποσχεθήκατε στην ΔΕΘ ανάπτυξη 4% και τώρα έχουμε 2%.

Αν δεν κάνετε πραγματικές φοροαπαλλαγές δεν θα προχωρήσει η οικονομία.

Και δεν καταλαβαίνω το μένος της αριστεράς με τους επιχειρηματίες. Αν πηγαίνει καλά η επιχείρηση θα προσλάβω κόσμο και θα δώσω μισθούς. Αν δεν πάει καλά δεν θα προσλάβω και δεν θα δώσω μισθούς. Στηρίζουμε τον επιχειρηματία για να στηριχτεί ο εργαζόμενος. Μείωση συντελεστών ΦΠΑ δεν έγινε.

Επαναφορά των επιδομάτων των πολυτέκνων δεν έγινε. Και είμαστε σε μία χώρα που έχει δημογραφικό πρόβλημα.

Έχουμε ένα πρόγραμμα αντίληψης στα οικονομικά. Το πρόβλημα δεν λύνεται με ξένες επενδύσεις. Οι ξένες επενδύσεις ποτές δεν ξεπέρασαν το 3% του ΑΕΠ όταν οι εγχώριες επενδύσεις φθάνουν στο 25%. Γιατί οι εγχώριοι επενδυτές πονούν την γη, την Ελλάδα, την Πατρίδα, τον Έλληνα. Εσείς επενδύετε στους εξωχώριους επενδυτές και αυτό είναι δύσκολο γιατί εδώ δεν υπάρχει επενδυτικό κλίμα.

Λέτε ότι το 2020 το δημόσιο θα εισπράξει περίπου 2,5 δις. από τις ιδιωτικοποιήσεις. Όπως δεν λέτε ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε στους δανειστές. Δεν πάνε στην αγορά. Πουλάμε τα ασημικά, πουλάμε ό,τι έχουμε χωρίς το χρήμα να πέσει στην αγορά. Άρα θα πάμε σε μία νέα πτώχευση και αυτή την φορά θα είναι πιο οδυνηρή.

Θέλετε να πουλήσετε την ΔΕΠΑ. Δίπλα μας γίνονται πόλεμοι για την ενέργεια και εσείς έρχεστε και θέλετε να πουλήσετε την ατμομηχανή της ενέργειας στην χώρα.

Λέτε ότι το πρόβλημα δεν είναι το ιδιωτικό χρέος. Κάνετε λάθος. Μεταφέρετε το πρόβλημα στην επόμενη γενιά. Η επόμενη κυβέρνηση θα πει ότι της αφήσατε εσείς το πρόβλημα.

Πάμε στα εξοπλιστικά. Δεν είδα κανένα δικό μας σχέδιο παραγωγής εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχει καμμία μέριμνα για τον ιδιωτικό τομέα και τον ιδιώτη επιχειρηματία. Καμμία αναφορά. Μιλάτε για μείωση του δημοσίου χρέους και εκτοξεύετε στα ύψη το χρέος των ιδιωτών. Έχουμε ανθρώπους που έχουν αδυναμία να ρίξουν λεφτά στην αγορά, μιλώ για τους πολίτες. Ποιος λοιπόν θα επενδύσει στη χώρα όταν επικρατεί αυτή η κατάσταση; Εχετε λεηλατήσει την ιδιωτική περιουσία, τις καταθέσεις των Ελλήνων μέσα σε 10 χρόνια. Πρέπει ο Έλληνας να έχει λεφτά για να καταθέσει στην τράπεζα και η τράπεζα να μπορεί να δίνει δάνεια για να κινείται η αγορά. Με τις πολιτικές σας έχετε αυξήσει το κόκκινο χρέος κατά 250 δις. Δηλαδή η κρίση, αν τα υπολογίσετε, έχει κοστίσει στην χώρα 1 τρις ευρώ! Και δεν θα κοιτάξω τα αίτια αυτού γιατί είναι πολλά.

Έχετε σκεφτεί ότι το 2020 θα πρέπει να καταβάλουμε 18,4 δις ευρώ για τόκους; Αυτή είναι η δημιουργική λογιστική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βγαίνουμε όμως έτσι.

Αν όμως ενισχύσετε τον ιδιωτικό τομέα θα εισπράξετε φόρους και φέτος και του χρόνου. Μειώστε του φόρους για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ούτε να προχωρήσουμε με τόσο υψηλή φορολογία.

Αντιγράψτε το φορολογικό σύστημα της Αμερικής. Εσεις όταν κάποιος έχει 10.000 ή 15.000 ευρώ του βάζετε τεκμήριο. Γιατί; Υιοθετήστε το σύστημα εσόδων εξόδων της Αμερικής και όχι το σύστημα της φορολόγησης των τεκμαρτών εσόδων. Αυτό είναι ασφυξία για την οικονομία.

Δώστε βάση στον πρωτογενή τομέα. Εγώ θα έλεγα στον Σταϊκούρα να δει πόσες επιχειρήσεις ελληνικές είναι στην Βουλγαρία και να τους δώσει κίνητρα να γυρίσουν στην χώρα.

Δώστε κίνητρα να επενδυθεί το μαύρο χρήμα. Γιατί υπάρχει. Καλώς ή κακώς υπάρχει. Το κάνει και Γερμανία αυτό. Οι γερμανοί το μαύρο χρήμα το επενδύουν. Μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε. Βάλτε φορολόγηση 5% και μην ισοπεδώνετε τον πολίτη.

Οι καθηγητές μας έφεραν εδώ. Ο Σημίτης, ο Αλογοσκούφης, ο Τσακαλώτος. Βάλτε επιχειρηματίες. Βάλτε τεχνοκράτες που ξέρουν τι σημαίνει «οικονομία» και «δημιουργώ». Όταν βγαίνει ο Υπουργός οικονομίας και μιλά για επιδόματα είναι αποτυχημένος. Οικονομική πολιτική είναι να δώσεις δουλειά και μισθούς. Τα επιδόματα δεν είναι λύση.

Από την γεωργική παραγωγή έχουμε έσοδα 12,1 δις. ευρώ. Και εισάγουμε: σπόρους, φυτοχώματα, αγροτικά μηχανήματα, λιπάσματα. Πριν το 1960 το Ισραήλ είχε 0% παραγωγή αγροτική, έλλειψη νερού και εδαφική δομή. Σήμερα έχει θερμοκήπια 200 στρεμμάτων, μονάδες αφαλάτωσης, δίκτυο διανομής και πωλήσεων και εγγυάται τις τιμές των προϊόντων. Το ίδιο και η Ολλανδία, που είναι ίση με την Πελοπόννησο. Μα πώς να τους ανταγωνιστεί αυτούς ο Έλληνας αγρότης; Και όταν λέμε αγροτικά προϊόντα δεν αναφερόμαστε στην τομάτα και το καρπούζι. Να πάμε στους σπόρους. Δεν έχουμε τράπεζα σπόρων. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει τραπεζα σπόρων. Είναι δυνατόν; Έχουμε εξαγωγές 6 δις. σε αγροτικά προϊόντα όταν η Ολλανδία εχει εξαγωγές 16 δις!

Πηγαίνετε στα σύνορα με την Τουρκία και κάνετε έλεγχο στα προϊόντα που έρχονται και εμείς τους δίνουμε λεφτά, που είναι και εχθροί μας. Κλείστε τους την πόρτα. Ρουμανία και Βουλγαρία στέλνουν σε εμας γάλα αμφιβόλου ποιότητας. Κάντε ποιοτικούς ελέγχους στα προϊόντα που έρχονται από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία και θα κλάψουνε μανούλες! Παράγουμε 700 τόνους γάλα και καταναλώνουμε 1.100. Βρείτε τρόπο να παράγουμε περισσότερο και να μην κάνουμε εισαγωγή και άρα εξαγωγή συναλλάγματος. Γιατί να πληρώσω και να μην παράγω εγώ; Έρχεται από την Βουλγαρία το γάλα σε παγοκολώνες;! Γιατί; Οι τιμές των Ελλήνων παραγωγών στην ΕΕ καταρρέουν. Πιο φθηνή χώρα στην ΕΕ είναι η Ελλάδα. Πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας. Πιο φθηνά από όλες τις χώρες. Γιατί δεν κάνουμε κι εμείς μια ωραία συσκευασία και να τα δει ο Γερμανός και να θελει να τα αγοράσει;

Εισάγουμε από την Τουρκία, τρόφιμα, οπωροκηπευτικά, ξηρούς καρπούς και όπλα!!!

Θα κλείσω λέγοντας ότι φίλοι δεν υπάρχουν. Βγήκε ο Βούλγαρο ο Μπορίσωφ και άδειασε. Πείτε στον Μπορίσωφ ότι τα δικά μας τα F16 προστατεύουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο. Μιλά αυτός που τον βάλαμε στην ΕΕ, που οι Ελληνικές επιχειρήσεις είναι εκεί και του στηρίζουν την οικονομία, που του προστατεύουμε τον εναέριο χώρο του.

Αν αυτή η κυβέρνηση θέλει να αφήσει έργο πίσω της να κάνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Δεν εφησυχάζω όσο βλέπω την Τουρκία να κλιμακώνει. Και μην διανοηθούν να κάνουν κάποιοι συνεκμετάλλευση, τι το ακούω αυτό. Δεν είναι δική σας η περιουσία. Είναι των Ελλήνων. Και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να την πουλήσετε. Δώστε τα σπίτια σας όχι την περιουσία των Ελλήνων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις