Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ψηφοδέλτια – Εκλογές 2015: Κλειδώνουν οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα που “παίζουν”

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
– “Καρατόμησε” τον Αλέξη Μητρόπουλο ο Τσίπρας στέλνοντάς τον στη 15η θέση (μη εκλόγιμη) του ψηφοδελτίου στο υπόλοιπο Αττικής
– Αφού αρνήθηκε, δέχτηκε με sms και… είπε κι ευχαριστώ ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής
– Οι τρεις επικρατέστεροι για να τον αντικαταστήσουν
– Που πάνε Δραγασάκης, Τσακαλώτος, πως θα κλείσει η… τρύπα που άφησε στη Β’ Πειραιώς ο Λαφαζάνης
– Τα ονόματα για το Επικρατείας

Σε εξέλιξη από το πρωί η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα επικυρώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και το πρόγραμμα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση και όσα συζητήθηκαν χθες στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, στην Α’ Αθήνας κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι υποψήφιοι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ενώ εκλόγιμη θέση αναμένεται να έχουν και ο Νίκος Κοτζιάς, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη Β’ Αθήνας, όπου υπήρξε και μεγάλο κύμα διαρροών προς τη Λαϊκή Ενότητα, στις εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθούν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γιάννης Θεωνάς, ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Όλα είναι ανοιχτά για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο υπόλοιπο Αττικής, απ’ όπου “καρατομήθηκε” ο Αλέξης Μητρόπουλος εξαιτίας της υπόθεσης φοροδιαφυγής. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να “καθαιρέσει” τον α’ αντιπρόεδρο της Βουλής από το ψηφοδέλτιο και να τον βάλει στην 15η τιμητική (κατά τον Αλέξη Μητρόπουλο) αλλά μη εκλόγιμη, θέση.

Ο “πονοκέφαλος” για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον Αλέξη Μητρόπουλο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στο υπόλοιπο Αττικής. Οι… υποψήφιοι είναι τρεις: ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην Α’ Πειραιά επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Θοδωρής Δρίτσας και στη Β’ Πειραιά (εκλογική περιφέρεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη) δεν αποκλείεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου να είναι ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Β’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι υποψήφιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για τις εκλόγιμες θέσεις ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Αλέκου Φλαμπουράκη, της Θεανώς Φωτίου, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Ντουζίνας, ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ ο καθηγητής Κώστας Τσουκαλάς φέρεται να έχει ζητήσει να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε