Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Ψήφος των αποδήμων: LIVE η ιστορική ψηφοφορία! video

ψήφος των αποδήμων
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Μετά από μια… μαραθώνια συνεδρίαση, όλα είναι έτοιμα ώστε η ψήφος των αποδήμων να γίνει πραγματικότητα. Τα… κουκιά για την ψηφοφορία.

Όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποσπάσει την ψήφο και των 300 βουλευτών στην Ολομέλεια, κάτι που θα επιθυμούσε για συμβολικούς λόγους σε ένα τέτοιο θέμα όπως είπε και στην ομιλία του, ωστόσο η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- για το ιστορικό ζήτημα που ακούει στο όνομα ψήφος των αποδήμων θα σηματοδοτήσει μια ιστορική στιγμή για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά.

Κι αυτό διότι είναι πολύ πιθανό να αποσπάσει το «ναι» 291 βουλευτών.

Ψήφος των αποδήμων – Δείτε ζωντανά την ψηφοφορία

Ψήφος των αποδήμων – Τα… κουκιά πριν την ψηφοφορία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Click4more: «Σκοτώθηκαν» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Εξαίρεση θα αποτελέσει το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών». Αυτό διευκρίνισαν στους κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειώσουμε πως το άρθρο 4 αφορά στον τρόπο εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο θα καταψηφίσει το ΜέΡΑ 25, όπως επανέλαβε και κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις