Πολιτική

Ψήνεται συνάντηση Τσίπρα με Τραμπ!

Δυο σημαντικές συναντήσεις φαίνεται πως θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στον Μάιο. Μία από αυτές αναμένεται να είναι με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί στις 14 με 16 Μαΐου στην Κίνα, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Οι δυο τους  θα βρεθούν στο Πεκίνο για το φόρουμ BELT AND ROAD στο οποίο θα συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 28 χώρες και επικεφαλής από 61 διεθνείς οργανισμούς.

Ανοιχτό, εκτός από την κυρία Λαγκάρντ, είναι το ενδεχόμενο να συναντήσει και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δεύτερη σημαντική επαφή του πρωθυπουργού είναι πιθανό να γίνει στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να υπάρξει σύντομο τετ α τετ μεταξύ Τσίπρα και Τραμπ και να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες. Ειδικό ενδιαφέρον για την Αθήνα -εκτός από τα Ελληνοτουρκικά- έχει η προσέλκυση άμεσων αμερικανικών επενδύσεων (τηλεπικοινωνίες, real estate) στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και η ανίχνευση των προθέσεων τη νέας Αμερικανικής διοίκησης για ζητήματα γεωπολιτικά στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Α.Μεσογείου. Κεφάλαιο με ειδικό ενδιαφέρον παραμένουν πάντα οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing 1