Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Public Issue: Μεγάλη διαφορά της ΝΔ με 19 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Public Issue: Μεγάλη διαφορά της ΝΔ με 19 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ “δείχνει” δημοσκόπηση της Public Issue. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγεντρώνει το 39% στην προτίμηση των πολιτών, ενώ το κυβερνών κόμμα το 20%.

Αυτή η διαφορά των 19 μονάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση εδώ και αρκετό καιρό, με τους αναλυτές της εταιρείας να κάνουν λόγο για “ιστορικά” επίπεδα διαφορών.

Την τρίτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 11%, ενώ ενισχυμένη σχέση με τις εκλογές εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,5%.

Αύξηση των ποσοστών του δείχνει να καταφέρνει και το ΚΚΕ με 6,5%, ενώ εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,5%. Εντός, φαίνεται να είναι ξανά η Ένωση Κεντρώων με 3,5%.

Στο “τσεπάκι” η αυτοδυναμία

Με αυτά τα ποσοστά, “μεταφράζοντάς” τα σε έδρες, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να βγαίνει πανίσχυρη, καθώς θα κυμανθεί από 150 έως 170 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει αισθητά στις 48 έως 65 έδρες.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα της ευκαιρίας, με ποσοστό 39%, η Νέα Δημοκρατία έχει στο “τσεπάκι” την αυτοδυναμία, όσο και να συγκεντρώνουν αθροιστικά τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

 

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Public Issue

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις