Πολιτική

“Πυρά” Άδωνι κατά Τσίπρα: Ετοιμάζει χούντα!

Με σκληρές εκφράσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε για την χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

“‘Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι “η δεύτερη φορά αριστερά”, όταν έρθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών.

Click4more: Τσίπρας: Έβαλε “πάγο” στους διαφωνούντες

Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη NOVARTIS και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: “ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη”.

Ντροπιαστική η πράξη Βαρουφάκη

Για την καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Γεωργιάδης είπε: “Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2