Πολιτική

Πυρά Γεωργιάδη κατά Κασσελάκη: «Πήρε την φρουρά στα μουλωχτά, να απαντήσει για το πλοίο»

Βολές κατά ριπάς έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή και το θέμα της φουράς που είχε ζητήσει από τη ΕΛΑΣ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της σημαίας του πλοίου του.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις, Γεωργιάδης, μίλησε σήμερα (2.9.2023) στο ΣΚΑΙ για τον Στέφανο Κασσελάκη και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αφήνοντας αιχμές για το πλοίο του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα με τη αστυνομική φρουρά που είχε ζητήσει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω πώς ο κ. Κασσελάκης πήρε δάνειο για το πλοίο. Αν είναι τόσο εύκολο, να πάρουμε όλοι από ένα πλοίο να είμαστε εφοπλιστές», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η σημαία

«Ελπίζω σήμερα που θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για το πλοίο. Το πλοίο με ποια σημαία είναι; Διότι αν το πλοίο είναι με σημαία Marshall Islands, βάσει του νόμου που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής και πολιτικός. Απαγορεύεται. Δεν πρέπει να μας πει με διαφάνεια, με ποια σημαία είναι το πλοίο του;» πρόσθεσε.

«Ο ίδιος έκανε αίτημα στην ΕΛΑΣ για φρουρά»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του αιτήματος Κασσελάκη για αστυνομική φρουρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση του ίδιου και της ΕΛΑΣ ότι ο ίδιος έκανε αίτηση για φρουρά. Έκρινε ότι τον απειλούσαν στα σχόλια λόγω της προσωπικής του ζωής και η ελληνική αστυνομία έκρινε ότι πρέπει να τον φυλάξει», θέτοντας τα εξής ερωτήματα: « Γιατί από την ώρα που έγινε γνωστό έστειλε πίσω τη φρουρά; Δηλαδή, επειδή έγινε γνωστό ότι του έδωσε φρουρά η αστυνομία, παύει η απειλή κατά του κ. Κασσελάκη;».

«Ο κ. Κασσελάκης πήρε τη φρουρά στα μουλωχτά. Ο κ. Κασσελάκης θεώρησε ότι το να έχει πάρει φρουρά κάνει ζημιά στην πολιτική του εκστρατεία. Ο άνθρωπος αυτός έχει μία πάρα πολύ καλή διαφημιστική εταιρεία και του έχει φτιάξει μία ωραία φούσκα» πρόσθεσε. 

«Στηρίζεται από τον Πολάκη»

Για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται ο Παύλος Πολάκης: «Θέλω να παραδεχθώ τον φίλο μου τον Παύλο Πολάκη. Ο Κασσελάκης στηρίζεται από τον Πολάκη. Και τις υπογραφές για να κατέβει υποψήφιος ο Πολάκης τις μαζεύει. Ο Πολάκης κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να εκλεγεί αρχηγός και βρήκε τον Κασσελάκη που θα μπορούσε να εκλεγεί».

«Υπέρ του εργαζομένου το νέο εργασιακό νομοσχέδιο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά και στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το 98% των συνταξιούχων που εργάζονται θα έχουν αύξηση μισθού με τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Για να μην έχεις κέρδος από τη ρύθμιση αυτή, πρέπει ως εργαζόμενος συνταξιούχος να έχεις μηνιαίο καθαρό μισθό άνω των 3.000 ευρώ», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «φτιάχνουμε μία υπηρεσία, ένα virtual δωμάτιο, όπου θα μπορεί να επικοινωνεί ο ασφαλισμένος με τον εισηγητή της συντάξεώς του, να ρωτάει τις απορίες του γιατί καθυστερεί η σύνταξή του ή να του λέει ο εισηγητής τι λείπει και δεν μπορεί να εκδώσει τη σύνταξη, ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία έκδοσης συντάξεως».

Για τις αυξήσεις στους μισθούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «όλες οι δεσμεύσεις μας είναι στο ακέραιο ανειλημμένες. Όσο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κρατούν σταθερά το τιμόνι της οικονομίας, μην ανησυχείτε. Η Ελλάδα μας παραμένει μία θετική έκπληξη στην οικονομία μέσα στην ευρωζώνη. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει έρθει η αναβάθμιση στην οικονομία».

«Το νέο νομοσχέδιο είναι υπέρ του εργαζόμενου. Ενισχύεται η θέση του εργαζομένου», τόνισε ο Γεωργιάδης σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 20
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 52
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1