Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πυροβολούν” την κυβέρνηση για Κουφοντίνα!

“Πυροβολούν” την κυβέρνηση για Κουφοντίνα!
φωτογραφία: Eurokinissi

Πυρ κατά βούληση της Αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την μεταφορά στις αγροτικές φυλακές Βόλου του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η επίμαχη απόφαση για την μεταγωγή του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις, ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή – που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή – πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Βολές Κυριάκου Μητσοτάκη κατά Τσίπρα για Κουφοντίνα

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού, μέσω διαδικτύου, για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κύριε Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση, του κατά συρροή δολοφόνου;”, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μετά τη ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη μεταφορά του “φαρμακοχέρη” της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές και κάνει λόγο για απόπειρα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις ευθύνες για την τραγωδία στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Για ευνοϊκή μεταχείριση προς έναν αμετανόητο εγκληματία έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο Twitter:

Κίνημα Αλλαγής: Εύνοια Τσίπρα σε κατά συρροή δολοφόνο τρομοκράτη

Την ώρα που η χώρα ζει τις συνέπειες της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και οι πολίτες παρακολουθούν άναυδοι και απροστάτευτοι την ανικανότητα και τον κυνισμό μιας παραπαίουσας κυβερνητικής ομάδας, η επικαιρότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εκπλήσσει. Εξοργίζει κάθε πολίτη, δήλωσε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, βουλευτή Αχαΐας, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ.

Η εν κρυπτώ μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου είναι μια προκλητική και απαράδεκτη απόφαση την οποία καταλογίζουμε αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κοντονής θα πρέπει να απολογηθεί για αυτή τη μεταγωγή. Επιτέλους, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, το πρόβλημα των πολιτών και των θεσμών δεν είναι και δεν πρέπει να είναι, η ευμενής μεταχείριση ενός τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου.

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου έγινε με νόμιμες διαδικασίες και στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι “η φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της” και προσθέτει: “Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σε αυτήν” και προσθέτει ότι “πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές”.

Τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι “η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας” και προσθέτει: “Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της Πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις