Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρένα Δούρου: Η «καυστική» ανάρτηση για τον… fake θάνατο του Κώστα Γαβρά

Ρένα Δούρου: Η «καυστική» ανάρτηση για τον… fake θάνατο του Κώστα Γαβρά

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Ρένα Δούρου αναφέρεται στην fake news ιστορία που έκανε άνω – κάτω ελληνικά και ξένα media.

Θύματα ενός “σεσημασμένου” δημοσιογράφου έπεσαν τα ελληνικά και αρκετά ξένα ΜΜΕ μαζί και το newsit.gr. Σε έναν λογαριασμό στο twitter ο οποίος φαινόταν να ανήκει στη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η ίδια φερόταν να ανακοινώνει ότι έφυγε από την ζωή ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς. Και μάλιστα στ’ αγγλικά.

Η είδηση έκανε άμεσα τον γύρο του κόσμου, με διεθνείς δημοσιογραφικούς, όπως το Associated Press, το France24, την Washington Post και άλλα ΜΜΕ να πέφτουν στην παγίδα του Tommaso Debenedetti.

Ο εν λόγω “δημοσιογράφος”, έχει αφιερώσει την καριέρα του στην διάδοση fake news, θέλοντας να “ξεγυμνώσει” τα μέσα ενημέρωσης.

Στον… χορό της συζήτησης για το θέμα μπήκε και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η οποία έχει αναρτήσει μια φωτογραφία με κόλλυβα, συνοδεύοντάς την με το εξής σχόλιο: “Ευτυχώς τα κόλλυβα δεν είναι για τον σπουδαίο σκηνοθέτη κ. Γαβρά.

Όμως μέρα παρά μέρα κάνουμε μνημόσυνο σε αυτό που λείπει – ευτυχώς όχι από όλα τα μέσα: την έγκριτη ενημέρωση και πληροφόρηση με σεβασμό“.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Ρένα Δούρου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις