Πολιτική

Σακελλαροπούλου για εμβολιασμό: Μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς θα δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα

Την σημασία του εμβολιασμού αλλά και την αποδοχή εκ μέρους σχεδόν όλων των πολιτικών αρχηγών να δώσουν μαζί της το παράδειγμα και να εμβολιαστούν τονίζει σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και ότι η ανοσία της κοινότητας εγγυάτα την υγεία και την ζωή όλων μας. 

Όλη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τον εμβολιασμό

Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια πρωτοφανής δοκιμασία για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη. Μια υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου με τεράστιο κόστος. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και χάνονται καθημερινά. Οι περιορισμοί στις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής μας είναι ασφυκτικοί. Η οικονομία και, ιδίως, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, φθάνουν στα όρια της αντοχής τους. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικειότητα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πέρασαν από τη θέρμη και την εγγύτητα, που χαρακτηρίζει τον λαό μας, στον φόβο και την απόσταση.

Το εμβόλιο που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας συνιστά ιστορικό επίτευγμα του ανθρώπινου νου. Είναι ο πολύτιμος καρπός της συστράτευσης των επιστημόνων από κάθε γωνιά του κόσμου κατά ενός αόρατου και ύπουλου εχθρού που δεν γνωρίζει σύνορα και διακρίσεις. Σήμερα κάνουμε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να επιστρέψουμε, δίχως δεσμεύσεις και αναστολές, στις ζωές μας, να απελευθερωθούμε από την πολύμηνη ομηρεία του ιού. Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και του άλλου, της προσωπικής και της δημόσιας υγείας, του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου. Η ανοσία της κοινότητας εγγυάται την υγεία και τη ζωή όλων μας.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου να τονίσουμε από κοινού τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις για τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας, η ενότητα και η ομοψυχία είναι η πιο μεγάλη δύναμη των Ελλήνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
36