Πολιτική

Σάλος από την δήλωση Γιαννούλη: «Για τους θανάτους δεν φταίει η Αυγή αλλά η κυβέρνηση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φράση, «Η Αυγή δεν φταίει για τους θανάτους. Για τους θανάτους φταίει η κυβέρνηση, όσο δεν προσλαμβάνει γιατρούς» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη προκάλεσε την σκληρή αντίδραση της ΝΔ. Μάλιστα όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος τον ρώτησε: «Είστε σοβαρός; Η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους;», ο κ. Γιαννούλης απάντησε: «Ναι». 

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Για όσους πίστεψαν ότι το παιχνίδι Τσίπρα με τα νούμερα των νεκρών ήταν αστοχία, ή ότι η χθεσινή αθλιότητα της Αυγής έγινε κατά λάθος, ήρθε σήμερα ο κ. Γιαννούλης να άρει κάθε αμφιβολία».

Click4More Απολογείται η «Αυγή» για το μακάβριο σχόλιο για τον κορονοϊό – Οργή της ΝΔ

Και καταλήγει: «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπεκουλάρει, διαρκώς, στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία. Η απομόνωση τους από την κοινωνία και το αντιπολιτευτικό τους άγχος, τους οδηγούν στην αθλιότητα. Και τελικά στην πλήρη απαξίωση».

Ο κ. Γιαννούλης απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ ως εξής: «Όπως χθες βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιέγραφε την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη ως “λίγο πιο βαριά…”  έτσι και σήμερα προσπαθεί να διαστρεβλωθεί η εκτίμηση μου ότι: Η αδράνεια, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα, σκοτώνουν. Σκοτώνουν τον κόσμο που αναζητά λύσεις και ιατρικές υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας με μία κυβέρνηση που κινείται χωρίς σχέδιο. Οι λέξεις, καθώς και η διαστρέβλωση τους, δεν συμψηφίζονται με κυβερνητικές ευθύνες αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη. Όπως το παραδέχτηκε ο ίδιος στην Βουλή και όπως του το καταλογίζουν και δικοί του άνθρωποι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική – Αιχμές για δύο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης για Τουρκία και Κύπρο
Τόνισε ότι το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, «απαλλαγμένη από τις άκαμπτες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»
Κώστας Καραμανλής
ΥΠΕΞ για 7η Οκτωβρίου: Μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα και λύση δύο κρατών, ο δρόμος για διαρκή ειρήνη
Η Αθήνα επαναλαμβάνει τη στήριξή της σε όλες τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και στην επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας, με στόχο τη λύση των δύο κρατών και τη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ
ΥΠΕΞ
Η επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα: «Κλειδώνουν» F-35 και νέες συμφωνίες για όπλα
Ο Μάρκο Ρούμπιο στις 9 σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ
O Μαρκο Ρούμπιο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 9