Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμαράς για Σκοπιανό: Τα δώσατε όλα σε μυστική διπλωματία – Δεν σας στηρίζει ούτε ο Καμμένος

Σαμαράς
Φωτογραφία Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και μήνυμα ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε ενωμένοι κ. Τσίπρα. Μια γροθιά. Και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας”.

«Αναγνωρίσετε ένα έκτρωμα που δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή, θα τη δυναμιτίσει», προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός για τη συμφωνία στο Σκοπιανό. “Είτε η συμφωνία δεν θα αντέξει, είτε θα προκαλέσει εκρήξεις”.

«Υπογράφετε τα πάντα όλαένας yes man καταντήσατε… Τα δίνετε όλα για μια καρέκλα, είστε ιδεολογικά και πολιτικά ασπόνδυλοι», είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. 

“Νομιμοποιείτε τον αλυτρωτισμό τους”

«Γίνατε Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών… Εμείς δεν νομιμοποιήσαμε τον αλυτρωτισμό τους, εσείς τον νομιμοποιείτε. Η συμφωνία που φέρνετε αναγνωρίζει και μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα, το όνομα δεν θα είναι αμετάφραστο θα είναι μεταφρασμένο και δεν θα είναι erga omnes. Αλλιώς θα λέγονται στο εξωτερικό, αλλιώς στη χώρα μας αλλιώς στη χώρα τους που θα λέγονται Μακεδόνες» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, «το ‘Βόρεια Μακεδονία’ δεν είναι λύση, αφήνει ανοιχτό το σφετερισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

«Τα δίνετε όλα χωρίς στήριξη από τη Βουλή χωρίς απόφαση υπουργικού συμβουλίου, χωρίς στήριξη κανενός -χωρίς στήριξη του εταίρου σας- με ανύπαρκτη νομιμοποίηση και μηδενική συναίνεση» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι πήρε θέση υπέρ της συμφωνίας ως μη όφειλε. 

«Εγώ δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα το 1992, το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο, εγώ διαχειρίστηκα την εθνική γραμμή που συνοψίστηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ομόφωνα, με μια απόχη, δηλαδή καμία αναγνώριση του ονόματος ‘’Μακεδονία’’ χωρίς σύνθετα και παράγωγα». «Ο κόσμος σας έχει καταλάβει, ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε γι’ αυτό». 

Αντώνης Σαμαράς: Ακούστε την ομιλία του στη Βουλή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις