Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: Ο Τσίπρας ξεγέλασε του πολίτες και ούτε μια συγγνώμη

Σαμαράς: Ο Τσίπρας ξεγέλασε του πολίτες και ούτε μια συγγνώμη

“Ο πρωθυπουργός δεν είχε την παλικαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών, ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας ίδια με εκείνη των δανειστών και ότι τελικά προσυπέγραψε την πρόταση των δανειστών” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η χώρα σήμερα παραμένει απροστάτευτη σημειώνοντας ότι “η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται χωρίς ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας με κλειστές τράπεζες, αδυνατεί να πληρώσει υποχρεώσεις σε πολίτες και απομονωμένη από τους εταίρους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό αφού όπως είπε “έκαναν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των πολιτών”.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη “είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα. Μείναμε στον αέρα χάνοντας κονδύλια 35 δισ που είχαν ήδη διατεθεί”.

“Ενώ για μήνες έλεγε ότι δε θα υπογράψει νέο μνημόνιο, τώρα παρακαλά για νέο μνημόνιο. Ενώ έχει υπογράψει μέτρα για 8 δισ. καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν την πρότασή του” συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς χρέωσε ακόμη στον Αλέξη Τσίπρα τα όσα συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας ότι “Κάθε μέρα που μένουν κλειστές τράπεζες η οικονομία καταρρέει. Αυτό το κόστος είναι των επιλογών της κυβέρνησης”.

“Τώρα αποκρίνεται δήθεν ότι διαπραγματεύεται. Πώς θα πάει να διαπραγματευθεί όταν τους έχει καταγγείλει ως εχθρούς και όταν όλοι πιστεύουν ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι ευρώ ή δραχμή;” τόνισε.

“Η κυβέρνηση κατασπατάλησε την αξιοπιστία της χώρας και όλη η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη. Όλα όσα κατέκτησε η Ελλάδα 40 χρόνια ει ναι στον αέρα ” υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι “Και το αληθινά δραματικό: Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας υποφέρουν περισσότερο και απειλούνται πιο άμεσα. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που τόσο αδίστακτα ξεγέλασε, δεν βρίσκει να πει ούτε ένα συγγνώμη.
Το χειρότερο: Δεν τους λέει ούτε πώς, ούτε πότε θα τελειώσει η αγωνία τους! Τους κοροϊδεύει και πάλι. Και μάλιστα, την πιο δραματική ώρα για τους συνταξιούχους, προχωράει σε χιλιάδες προσλήψεις στο κομματικό κράτος που, αυτές τις ώρες, συνεχίζει να φτιάχνει”.

Ο κ. Σαμαράς έκανε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει το δημοψήφισμα λέγοντας ότι “είναι μοιραίο το λάθος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα-παρωδία: Πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια! Σε διαπραγμάτευση που δεν υπάρχει! Για πρόγραμμα που δεν υφίσταται! Με τους πολίτες αναστατωμένους να συνωστίζονται μπροστά σε κλειστές τράπεζες. Με την ίδια την κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Την ώρα που στελέχη της δημόσιας ζωής ζητούν από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει το δημοψήφισμα ή να υποστηρίξει το ΝΑΙ. Αυτοί τουλάχιστον άρχισαν να καταλαβαίνουν… “.

“Εδώ και το Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλει ότι δεν εξασφαλίζονται οι δημοκρατικές προϋποθέσεις έκφρασης του ελληνικού λαού.
Όμως, ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. Και δεν ανέχεται να τον προσβάλλει μια κυβέρνηση, επειδή έχει διαφορετική άποψη από τη δική της. Ξεχνάνε ότι εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ευρώπη, εδώ είναι Δημοκρατία! Τέτοιοι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση στον τόπο μας.
Όπως έδειξε και η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όλα δείχνουν πλέον, ότι πέρα και πάνω από κόμματα, την Κυριακή οι Έλληνες θα πουν ένα ηχηρό ΝΑΙ! Ναι για την Ελλάδα! Ναι για την παραμονή της χώρας στον ευρωπαϊκό δρόμο, στην καρδιά της Ευρώπης, στο ευρώ… ” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

“Υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές. Ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις τους… Αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο! Αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη. Και η αποδοκιμασία μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα θέλει να διχάσει την κοινωνία μας”.

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε “Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και πάνω απ’ όλα ενωμένος. Έχουμε περάσει πολλά δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά. Ενωμένοι και όρθιοι.
Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης.
Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε