Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε δύο “στρατόπεδα” η κυβέρνηση ;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Τη στήριξη των οικονομικών μέτρων, αλλά και του…
Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε χθες από τους υπουργούς που πήραν μέρος στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την ομιλία του στο Ζάππειο.
 
Αφορμή δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ που μιλούν για “ακήρυχτο πόλεμο” των μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Τα δημοσιεύματα φέρουν τον κ.Παπακωνσταντίνου και την κ.Κατσέλη να κινούνται σε διαφορετικές γραμμές: ο πρώτος να τάσσεται υπέρ της λήψης εισπρακτικών μέτρων άμεσης απόδοσης, που θα καθησυχάζουν και τις αγορές και η δεύτερη υπέρ της “ήπιας προσαρμογής” και της αποφυγής αντιλαϊκών μέτρων.
Πάντα κατά τα ίδια δημοσιεύματα φέρονται οι κ.κ. Θ.Πάγκαλος, Μ.Χρυσοχοϊδης, Ά.Διαμαντοπούλου, Γ.Ραγκούσης, Π.Μπεγλίτης να ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών “να ανακοινώσει ξεκάθαρα ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει”, ενώ οι κυρίες Τ.Μπιρμπίλη και Κ.Μπατζελή “συντάχθηκαν με την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να υποκύψει στις πιέσεις για μέτρα”.
 
Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη πάντως αποδίδουν τα δημοσιεύματα περί δύο γραμμών στην κυβέρνηση, σε “προσπάθεια υπόδειξης” μέτρων από συγκροτήματα του Τύπου. Επισημαίνουν μάλιστα ότι τα δημοσιεύματα εντάθηκαν, όταν διαψεύστηκαν πρωτοσέλιδα πχ περί κατάργησης του 14ου μισθού. Επιπλέον θεωρούν ότι η δημοσιοποίηση ανάλογων πληροφοριών έχει συγκεκριμένο “φλύαρο” μέλος της κυβέρνησης, για το οποίο λένε χαρακτηριστικά πως “έχουν γνώση οι φύλακες”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε