Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τα δύσκολα πέρασαν συμφώνησαν Βαλς και Τσίπρας – Αποκλεισμένο το κέντρο

Τα δύσκολα πέρασαν συμφώνησαν Βαλς και Τσίπρας – Αποκλεισμένο το κέντρο

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 11.30 ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Μόνο καλά λόγια είχε να πει στον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες για την Ελλάδα ο Γάλλος αξιωματούχος. Την ίδια ώρα λόγω της επίσκεψης του Γάλλου πρωθυπουργού το κέντρο είναι αποκλεισμένο.

Υποδεχόμενος τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την πολύ στηνή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στις χώρες μας. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες. Βρεθήκαμε δίπλα – δίπλα πολλές φορές στην κοινή μας ευρωπαίκή διαδρομή υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και το όραμα για μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή. Αυτή την κοινή ιστορία την συνεχίζουμε και σήμερα. Η κυβέρνησή σας στάθηκε δίπλα μας σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και είναι κάτι που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Το γεγονός ότι σήμερα είστε εδώ και επιμείνατε να μην αναβληθεί αυτή η επίσκεψη παρά τις δυσκολίες και τις καιρικές δυσκολίες σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης αυτής της κοινής πορείας και συνεργασίας». Ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τον ομόλογό του που ήρθε στην Ελλάδα τώρα που όπως είπε έχει περάσει πια τις δύσκολες στιγμές της περασμένης χρονιάς

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό στο πρώτο ενικό αποκαλώντας τον Αλέξη. Αναφέρθηκε σε μια επιγραφή στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή η οποία αναφέρεται στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα και είπε ότι ακόμα και μετά από 150 χρόνια όλα αυτά ισχύουν και ότι η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Μάλιστα έκανε λόγο για θαραλλές μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κλείνοντας είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην στήριξη της Γαλλίας και ότι η επίσκεψή του θα έχει την σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε