Πολιτική

Σε ρυθμούς συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με βασικό πολιτικό αφήγημα «την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» ξεκινάει την επόμενη Πέμπτη (14.04.2022) το απόγευμα το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Αυτό είναι το ζητούμενο και με βάση αυτό θα συζητήσουμε για το πολιτικό πρόγραμμα και τις άμεσες αιχμές που μπορούν να δώσουν το σήμα της ανατροπής όπως οι προτάσεις μας για το ιδιωτικό χρέος, τη στήριξη των εργαζομένων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί και ο αποτελεσματικότερος τρόπος οργάνωσης. Οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές χρειάζονται και ένα ζωντανό ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Μέσα στους κοινωνικούς χώρους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα εργατικά σωματεία, στους επιστημονικούς φορείς, πρέπει να συγκροτηθούν ευρύτερες προοδευτικές πλειοψηφίες. Το συνέδριο θα συμβάλει θετικά σε αυτούς τους στόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι μέσα από τις συνεδριακές διαδικασίες θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, η οποία μπορεί να προκύψει μέσα από συνεργασίες. «Το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση» λένε και προσθέτουν: «Θα βγει με τις νεοφιλελεύθερες λογικές του κ. Μητσοτάκη ή με ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο; Την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές το ερώτημα θα είναι αυτό. Οι οργανωμένες προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες που πιστεύουν πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι κάτι παρωχημένο σε όλη την Ε.Ε. και που θεωρούν ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης της δεκαετίας του 2010 έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υπόσχονταν οι ευαγγελιστές του, θα χρειαστεί να συνεννοηθούν».

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος 5.000 σύνεδροι, οι οποίοι το ερχόμενο Σάββατο θα ψηφίσουν για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. Όλα δείχνουν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν αποδεκτές με μεγάλη πλειοψηφία- με βάση την εικόνα που υπάρχει από τους συνέδρους- ώστε στη συνέχεια στις 15 Μαΐου να στηθούν οι δύο κάλπες.

Με βάση την πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας:

  • Για Κεντρική Επιτροπή θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι 61.600 που έγιναν μέλη μέχρι τις 21 Μαρτίου.
  • Για πρόεδρο όμως θα ψηφίσουν όσοι θα εξακολουθούν να εγγράφονται μέλη ακόμη και «πάνω από την κάλπη», δηλαδή μέχρι τις 15 Μαΐου.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85