Πολιτική

Σε ρυθμούς συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Με βασικό πολιτικό αφήγημα «την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» ξεκινάει την επόμενη Πέμπτη (14.04.2022) το απόγευμα το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Αυτό είναι το ζητούμενο και με βάση αυτό θα συζητήσουμε για το πολιτικό πρόγραμμα και τις άμεσες αιχμές που μπορούν να δώσουν το σήμα της ανατροπής όπως οι προτάσεις μας για το ιδιωτικό χρέος, τη στήριξη των εργαζομένων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί και ο αποτελεσματικότερος τρόπος οργάνωσης. Οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές χρειάζονται και ένα ζωντανό ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Μέσα στους κοινωνικούς χώρους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα εργατικά σωματεία, στους επιστημονικούς φορείς, πρέπει να συγκροτηθούν ευρύτερες προοδευτικές πλειοψηφίες. Το συνέδριο θα συμβάλει θετικά σε αυτούς τους στόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι μέσα από τις συνεδριακές διαδικασίες θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, η οποία μπορεί να προκύψει μέσα από συνεργασίες. «Το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση» λένε και προσθέτουν: «Θα βγει με τις νεοφιλελεύθερες λογικές του κ. Μητσοτάκη ή με ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο; Την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές το ερώτημα θα είναι αυτό. Οι οργανωμένες προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες που πιστεύουν πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι κάτι παρωχημένο σε όλη την Ε.Ε. και που θεωρούν ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης της δεκαετίας του 2010 έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υπόσχονταν οι ευαγγελιστές του, θα χρειαστεί να συνεννοηθούν».

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος 5.000 σύνεδροι, οι οποίοι το ερχόμενο Σάββατο θα ψηφίσουν για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. Όλα δείχνουν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν αποδεκτές με μεγάλη πλειοψηφία- με βάση την εικόνα που υπάρχει από τους συνέδρους- ώστε στη συνέχεια στις 15 Μαΐου να στηθούν οι δύο κάλπες.

Με βάση την πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας:

  • Για Κεντρική Επιτροπή θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι 61.600 που έγιναν μέλη μέχρι τις 21 Μαρτίου.
  • Για πρόεδρο όμως θα ψηφίσουν όσοι θα εξακολουθούν να εγγράφονται μέλη ακόμη και «πάνω από την κάλπη», δηλαδή μέχρι τις 15 Μαΐου.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης