Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε Βερολίνο και Παρίσι ο Τσίπρας – Θα δει Σολτς και Μακρόν

Σε Βερολίνο και Παρίσι ο Τσίπρας – Θα δει Σολτς και Μακρόν

«Γεμάτο» Σαββατοκύριακο σε Βερολίνο και Παρίσι θα περάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο θα δει και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία του από το Βερολίνο, όπου φτάνει σήμερα (09.11.2018) το απόγευμα. Η συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς θα γίνει το Σάββατο και ήδη έχουν αρχίσει οι… ψίθυροι πως ίσως ο πρωθυπουργός συζητήσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο Βερολίνο το απόγευμα και στις 19:30 θα συναντηθεί με τη συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping. Το Σάββατο θα συμμετάσχει στις εργασίες Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι γεμάτο, αφού στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα δει τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα και μια ώρα μετά θα γίνει το ραντεβού με τον Όλαφ Σολτς. Στις 13:30 θα δει την πρόεδρο του SPD, Andrea Nahles και στις 15:00, θα μιλήσει στο συνέδριο του SPD.

Το απόγευμα, στις 17:30, θα βρίσκεται στο Παρίσι και στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα βρεθούν στη γαλλική πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Κυριακή, το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (11:00), ενώ δύο ώρες μετά θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, στις 15:00 θα παραστεί σε τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στις 15:30 θα είναι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα έχει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις