Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Σφύριξε» ο Τσίπρας για να τελειώσει η γκρίνια για Ξανθό και Φίλη

«Σφύριξε» ο Τσίπρας για να τελειώσει η γκρίνια για Ξανθό και Φίλη

Τη λήξη των αντιπαραθέσεων που υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σφύριξε» χθες (13.12.2021) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -που συνεδρίασε για τον προϋπολογισμό – ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητώ να είμαστε συγχρονισμένοι και συντονισμένοι και να μην δίνουμε πατήματα στους αντιπάλους μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα όσα έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Ξανθό και τον Νίκο Φίλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας -παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν ιδιαίτερα εκνευρισμένο με τους δύο συνεργάτες του– θέλησε να βάλει ένα τέλος στην ιστορία, καλύπτοντας εν μέρει τον Ανδρέα Ξανθό ο οποίος είχε διαφωνήσει με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι υπάρχουν άδειες VIP ΜΕΘ –καβάντζες- στα νοσοκομεία.

«Η αλήθεια είναι ότι 46 άδειες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι παρά πολλές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όταν όμως γίνονται συγκεκριμένες καταγγελίες από τους υγειονομικούς έχουμε χρέος να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι εμπιστεύεται τον Ανδρέα Ξανθό επισημαίνοντας πως δεν έχει πρόβλημα συνεργασίας μαζί του.

Χωρίς να κατονομάσει τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη –ο οποίος είχε εκφράσει την διαφωνία του για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» λέγοντας σε δήλωση του ότι «δεν πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση πάνω στους νεκρούς» – ο Αλέξης Τσίπρας είπε με έντονο ύφος ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Αυγή κάνουν αντιπολίτευση πάνω στους θανάτους».

Τη συζήτηση πάντως γι’ αυτό το θέμα άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για ανθρωποφαγία με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Ανδρέας Ξανθός από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Αλέξης Χαρίστης.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση των 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ που δεν υπέγραφε ο Ανδρέας Ξανθός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όλες οι πλευρές θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά το θέμα, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα αλλά και εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις