Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Σίγουροι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μητσοτάκης θα αποφύγει ένα ντιμπέιτ με τον Τσίπρα

Σίγουροι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μητσοτάκης θα αποφύγει ένα ντιμπέιτ με τον Τσίπρα

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θα αποφύγει να μπει σε μια δημόσια αντιπαράθεση μέσα από ένα ντιμπέιτ. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα θελήσει να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα όπως οι υποκλοπές, οι απευθείας αναθέσεις, οι υποθέσεις Πάτση και Νικολάου, και φυσικά για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχολιάζοντας την χθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις διαβουλεύσεις που θα έχουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο -όπου θα τεθεί και το θέμα του ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών και ενδεχομένως και τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων που προηγούνται- από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να αποφύγουν δια τις πλαγίας την διαδικασία αυτή, και σίγουρα ένα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Γι’ αυτό άλλωστε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου κάλεσε μάλιστα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ορίσει τώρα ημερομηνία. « Αντί ο κ. Οικονόμου να μιλά αόριστα για “ανοιχτό ενδεχόμενο” ενός ντιμπέιτ μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία. Και για εκλογές και για ντιμπέιτ. Διότι και το 2019 “ανοιχτό ενδεχόμενο” άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο» είπε η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η ΝΔ είναι βαριά εκτεθειμένη, όχι μόνο για τις υποθέσεις Πάτση και Νικολάου. «Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής της», λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ειδική σχέση με το δημόσιο χρήμα, αντικρατιστές όταν πρόκειται για στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά αγαπούν εξαιρετικά το δημόσιο χρήμα όταν είναι να το χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος». Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μιλάμε για 9 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς επί ΝΔ» προσθέτουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα θέλει να αναφερθεί καθόλου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών – το οποίο όπως λένε αξιοποιήθηκε από την ΝΔ για να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές – καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται όχι μόνο να την σέβεται και να την επικαλείται.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά και άλλα στελέχη που έχουν να κάνουν με τα εξοπλιστικά περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και δημιουργεί εντυπώσεις σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινό. 

Καθώς μάλιστα στην Βόρεια Ελλάδα η ΝΔ εμφανίζεται να έχει απώλειες στα ποσοστά της, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος δημοσκοπικά αυξάνει τα δικά του, στην κυβέρνηση δεν θα ήθελαν να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση στην συγκεκριμένη στιγμή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις