Πολιτική

Σήκωσαν φωτογραφίες των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο Ευρωκοινοβούλιο

Το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται πάνω από 40 μέρες στην Αδριανούπολη συζητείται σήμερα (17.04.2018) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Λίγο πριν από την έναρξη της απογευματινής ψηφοφορίας, Έλληνες ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν εντός της αίθουσας στο Ευρωκοινοβούλιο, κρατώντας φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους από τις τουρκικές αρχές άνευ βάσιμων κατηγοριών, όπως λένε.

“Ελευθερώστε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς” ανέφεραν τα χαρτιά που κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Μαζί είχαν και τις φωτογραφίες του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

«Δράση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, λίγες ώρες πριν την συζήτηση στην Oλομέλεια του ΕΚ: Το κοινό ψήφισμα που θα εγκριθεί την Πέμπτη ζητά την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Κόλαφος για τις τουρκικές αρχές!», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τι θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα έχει τοποθετηθεί από πλευράς των ευρωβουλευτών σε ευρωπαϊκή κλίμακα καθώς θίγει το θέμα των παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Έχουν κατατεθεί προτάσεις ψηφίσματος οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη (19.04.2018).

Το γενικότερο κλίμα δείχνει ότι το σύνολο της ευρωβουλευτικής κοινότητας στηρίζει την Ελλάδα και καταγγέλλει τη στάση της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 7
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5