Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στον Σλοβάκο πρωθυπουργό – «Στάζει χολή και παραληρεί», λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στον Σλοβάκο πρωθυπουργό – «Στάζει χολή και παραληρεί», λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

– «Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα», λέει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών
– Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε δηλώσει ο Ρόμπερτ Φίτσο
– Είπε ακόμα ότι το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα θα γίνει το μοναδικό hot spot της Ευρώπης

Με 48 ώρες καθυστέρηση απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Robert Fico για το προσφυγικό. Το υπουργείο Εξωτερικών με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση τονίζει:

«Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα. Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τι είχε δηλώσει

Δεν ήταν το πρώτο και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο παραλήρημα του σλοβάκου πρωθυπουργού. Ο Ρόμπερτ Φίτσο,  μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του επιτέθηκε, ξανά, στην Ελλάδα για το προσφυγικό και εξέφρασε την άποψη πως ήρθε η ώρα θα θυσιαστεί (η Ελλάδα) για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Hospodarske Noviny και τα όσα είπε είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλίμα διχασμού και αποποίησης ευθυνών.

Η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος. Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το “σβέρκο” της με την προσφυγική κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός και υποστήριξε πως συμβαίνει ακριβώς αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι. Όπως λέει ο Ρόμπερτ Φίτσο, είχαν πει στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Να θυμίσουμε ότι οι προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, η οποία μαζί με Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία αποτελούν τις χώρες του Βίζεγκραντ που έχουν αναπτύξει ανθελληνική ρητορική το τελευταίο διάστημα με αφορμή το προσφυγικό, έρχονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Σαββάτου στη χώρα, όπου ο Φίτσο παλεύει να διατηρήσει την πλειοψηφία και την… εξουσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε