Πολιτική

Σκληρό… ροκ από Τσίπρα! Πως θέλει να “εκθέσει” ΝΔ και Μητσοτάκη

Στην ανησυχία που υπάρχει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εξ αιτίας της ανόδου των συντηρητικών δυνάμεων και των ακροδεξιών κομμάτων θα επενδύσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να «εκθέσει» πολιτικά την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους εταίρους και συμμάχους της χώρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει θέσεις και απόψεις που εκφράζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – σχέδιο Πινοσέτ για το ασφαλιστικό, επιφυλακτικότητα για το μεταναστευτικό, και  σκληρή στάση απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών – προκειμένου να διαμηνύσει στους εταίρους ότι η ΝΔ δεν είναι όσο φιλελεύθερη ισχυρίζεται ότι είναι.

Οι αναφορές που έκανε στην Θεσσαλονίκη αλλά και το περίγραμμα της σημερινής (11.09.2018) του ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να επαναφέρει τις σκληρές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δυο μέτωπα. Στην δεξιά και την αριστερά.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο διαχωρισμός που έκανε ο  Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στο κόμμα της ΝΔ γενικά και «στη σημερινή ΝΔ». Μιλώντας μάλιστα για την ανάγκη διαλόγου και συνεννόησης «για την επόμενη ημέρα της χώρας» ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Όχι με τις δυνάμεις που έχουν σχέδιο να μας γυρίσουν πίσω, όχι δηλαδή με τη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά».

Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι η σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα σκοπό με αφορμή το θέμα των  Σκοπίων να συσπειρώσει γύρω από την κυβερνητική άποψη και την συμφωνία των  Πρεσπών ευρύτερες κοινωνικές ομάδες απ’ όλα τα κόμματα προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ταυτίσει την ΝΔ με τις ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις της χώρας.

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα συνεχή ερωτήματα που έβαζε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό καλώντας τον να απαντήσει αν θα ακυρώσει την συμφωνία εάν και εφόσον του δοθεί η δυνατότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 122
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα