Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκληρό ροκ στη Βουλή Μητσοτάκη – Τσίπρα με αιχμή τα δημοσιεύματα για παρακολούθηση Φλώρου και Χατζηδάκη

Σκληρό ροκ στη Βουλή Μητσοτάκη – Τσίπρα με αιχμή τα δημοσιεύματα για παρακολούθηση Φλώρου και Χατζηδάκη

Το ενδεχόμενο παρακολούθησης των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων – και κυρίως του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου – αλλά και του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη κυριάρχησαν στο σκληρό «μπρα ντε φερ» ρου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με τον Πρωθυπουργό να ζητά αποδείξεις για τις αιτιάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώνει κάθετα ότι  ο ίδιος δεν θα μπορούσε και δεν έχει γνώση για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Κανείς  Πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Και, πάντως, εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της ΕΥΠ, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα εθνικής ασφάλειας. Τελεία και παύλα. Και δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία» πρόσθεσε σε έντονο τόνο απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κ. Χατζηδάκης; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα; Σκεφτείτε το λίγο» αντέδρασε οργισμένα ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος δε στην επίμονη παραίνεση του Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώσει ότι δεν παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εξανέστη, εφιστώντας την προσοχή στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε… κάποιοι θα χαίρονται πάρα πολύ στην άλλη πλευρά του Αιγαίου με όλα όσα γράφονται και λέγονται.

« Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιλέχθηκε από αυτήν την κυβέρνηση, είχε ήδη επιλεγεί από εσάς να γίνει Αρχηγός του Στρατού. Είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός ο οποίος τιμά το εθνόσημο. Μόνο και μόνο να διακινούνται άρθρα με υπονοούμενα ότι μπορεί ο Πρωθυπουργός να παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν θέλω να το σχολιάσω» σημείωσε με έμφαση.

Ο Πρωθυπουργός στις παρεμβάσεις του επιχείρησε να αναδείξει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την εφημερίδα «Documento» και τα δημοσιεύματα της αντί να ζητά αποδείξεις.

«Και εν πάση περιπτώσει, για το ερώτημα αυτό που θέσατε, εάν εσείς γνωρίζετε ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, από πού το ξέρετε; Από πού το ξέρετε αυτό;» εξενέστη, καλώντας τον κ. Τσίπρα να πάει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.

«Και επειδή λέτε ότι με τις Ένοπλες Δυνάμεις “δεν παίζουμε”, δεν παίζετε εσείς όταν εργαλειοποιείτε μια πληροφορία για την οποία δεν έχετε καμία απόδειξη; Και δεν τολμάτε να προσκομίσετε. Και ζητάτε από εμένα να αποδείξω το ανάποδο;  Όχι, κ. Τσίπρα, εσείς θα το αποδείξετε!» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός,

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και έφυγε» επέμεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Φοβήθηκε γιατί έθεσα θέμα παραίτησης εάν ψεύδεται» πρόσθεσε στον επίλογο της παρέμβασης του,

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις