Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σκόπια: Ικανοποίηση Κοτζιά για τα… βαφτίσια του αεροδρομίου και του κεντρικού δρόμου!

Σκόπια
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Τα Σκόπια… εξαφανίζουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο και την κεντρική τους αρτηρία και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζει την απόφαση αυτή.

“Μέγας Αλέξανδρος”. ‘Ετσι ονομάζονται… για λίγο ακόμα το διεθνές αεροδόμιο στα Σκόπια, όπως και μία από τις πλέον κεντρικές αρτηρίες. Κάτι που με απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, θα αλλάξει.

Την ανακοίνωση για την μετονομασία έκανε ο ίδιος ο Ζάεφ, κάτι που αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό.

Όπως ανακοίνωσε ο το αεροδρόμιο θα ονομαστεί «Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων» και ο κεντρικός δρόμος «Δρόμος Φιλίας».

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο έχει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και ο κεντρικός δρόμος. Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από κυβερνητική σύσκεψη.

Τα Σκόπια… συμμορφώνονται, ο Κοτζιάς χαιρετίζει

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ήρθε η πρώτη αντίδραση της Ελλάδας. Η οποία είναι δήλωση του υπουργού, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος αναφέρει για τα Σκόπια:

“Χαιρετίζουμε την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε «Αυτοκινητόδρομο Φιλία».

Η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις