Πολιτική

Σκόπια: Πρώτη αντίδραση της Ελλάδας με tweet Τζανακόπουλου!

Δεν άργησε καθόλου να τοποθετηθεί, επισήμως, η Ελλάδα στην είδηση από τα Σκόπια με την υπερψήφιση της πρότασης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο στα Σκόπια ενέκρινε απόψε την πρόταση Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ που θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Η αποψινή πράξη είναι το πρώτο βήμα, ώστε η ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

[read4more]

Τζανακόπουλος: Για τα Βαλκάνια της ειρήνης

Άμεση σχεδόν ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Κερδίζουν όλα τα Βαλκάνια

“Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη” χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: “Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 12
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
73