Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκοπιανό: “Βλέπουν” αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση για τη… “Μακεδονία”

Σκοπιανό: “Βλέπουν” αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση για τη… “Μακεδονία”
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Βόμβα” στα θεμέλια της κυβέρνησης. Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο real.gr, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν φτάσει στη Βουλή λύση για το Σκοπιανό με τον όρο Μακεδονία!

Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό φτάσουν σε μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή και αυτό φτάσει τη Βουλή για ψήφιση, ο Πάνος Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα του real.gr.

Ο Καμμένος έχει ενημερώσει τον Τσίπρα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Στη περίπτωση που τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης (σ.σ. η Νέα Δημοκρατία το έχει θέσει πολλάκις) και κατατεθεί πρόταση μομφής, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν, πιθανότατα, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα φύγει μόνος;

Εκείνο που δεν είναι σαφές είναι το δρόμο του Πάνου Καμμένου και της φυγής από την κυβέρνηση θα ακολουθήσουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν κυβερνητικές θέσεις. Όπως κανείς δεν γνωρίζει και πως θα ψηφίσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Στελέχη του Μαξίμου δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, ακόμη και χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ.

Πηγή: real.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις