Πολιτική

Σκοπιανό: “Βλέπουν” αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση για τη… “Μακεδονία”

"Βόμβα" στα θεμέλια της κυβέρνησης. Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο real.gr, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν φτάσει στη Βουλή λύση για το Σκοπιανό με τον όρο Μακεδονία!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό φτάσουν σε μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή και αυτό φτάσει τη Βουλή για ψήφιση, ο Πάνος Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα του real.gr.

Ο Καμμένος έχει ενημερώσει τον Τσίπρα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Στη περίπτωση που τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης (σ.σ. η Νέα Δημοκρατία το έχει θέσει πολλάκις) και κατατεθεί πρόταση μομφής, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν, πιθανότατα, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα φύγει μόνος;

Εκείνο που δεν είναι σαφές είναι το δρόμο του Πάνου Καμμένου και της φυγής από την κυβέρνηση θα ακολουθήσουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν κυβερνητικές θέσεις. Όπως κανείς δεν γνωρίζει και πως θα ψηφίσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Στελέχη του Μαξίμου δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, ακόμη και χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ.

Πηγή: real.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές κατά της Μαρίας Καρυστιανού και της Μαρίας Γρατσία από στέλεχος του κόμματος: «Ε όχι κι έτσι βρε Μαρίες»
Καταγγέλλει την ηγεσία της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι «και μόνο στο άκουσμα της λέξης "καταστατικό" έπαιρνε depon» και ότι «έκανε τα πάντα να διώχνει τους πολίτες»
Η Μαρία Καρυστιανού
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα 6