Πολιτική

Σκρέκας από την Ιταλία για πλαφόν στο φυσικό αέριο – «Απόλυτα ευθυγραμμισμένες οι δύο χώρες»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κοινή προσπάθεια για επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδο Ευρώπης, αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ Med2022 που διοργανώθηκε στην Ιταλία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο περιθώριο του Φόρουμ είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζιλμπέρτο Πικέττο Φρατίν, δηλώνοντας αμέσως μετά πως Αθήνα και Ρώμη είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες για την επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς η πράσινη μετάβαση μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη – και γενικότερα, τον πλανήτη ολόκληρο – να διασφαλίσει χαμηλές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και να πετύχουμε την εξάλειψη των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, που οδηγούν στην κλιματική κρίση. Η όλη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

skrekas zappeio omilia

Σκρέκας από την Ιταλία για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Ενωμένος ο ευρωπαϊκός νότος  

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντησή του με τον Τζιλμπέρτο Πικέττο Φρατίν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόσθεσε:

«Η συνομιλία που είχα με τον Ιταλό ομόλογό μου, Πικέτο Φρατίν, επικεντρώθηκε στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Ιταλίας, μαζί με Βέλγιο και Πολωνία, για επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδο Ευρώπης. Με την Ιταλία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και τα τεχνικά μας κλιμάκια έχουν συμφωνήσει σε έναν κοινό μηχανισμό, τον οποίο θα προσπαθήσουμε, στη συνέχεια, να πείσουμε να εφαρμοστεί σε επίπεδο Ευρώπης. Με τον υπουργό Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν, συζητήσαμε την οργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους μας της Ισπανίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, για να τους εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτού και να πετύχουμε μια σύμπλευση, ώστε να πάμε με μια κοινή πρόταση στο επόμενο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας, στις Βρυξέλλες.

Η στενή συνεργασία της Ελλάδας και της Ιταλίας, και στον τομέα της ενέργειας, γεμίζει με αισιοδοξία – συνολικά – τον νότο της Ευρώπης, διότι αυτή την στιγμή είναι ίσως από τις λίγες φορές που έχουμε καταφέρει να ”περάσουμε” την πρόταση που έχει ο νότος της Ευρώπης, για ένα οριζόντιο πλαφόν στο φυσικό αέριο, ώστε να μειώσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και, άρα, και τις ηλεκτρικής ενέργειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 13
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 59
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
166