Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Σωσίβιο” Καμμένου στον… Καμμένο για να σωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

ΚΟ ΑΝΕΛ

Ο πάνος Καμμένος κατήγγειλε προσπάθεια διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ποιές κινήσεις κάνει για να την αποτρέψει.

Με ένα tweet “ Χρειάζεται κότσια για να μείνει έξω από το μαντρί» αρνήθηκε πριν λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Ολομέλειας να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ με τους οποίους είχε ως συνεργαζόμενος εκλεγεί για να μην χαθεί η ιδιότητα της ΚΟ σε αυτή την Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκινώντας την ομιλία στην Βουλή κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι προσπαθούν να του διαλύσουν την ΚΟ, όπως έγινε με το Ποτάμι, δηλαδή να βρεθεί με λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αριθμεί σήμερα τους 6 βουλευτές, αλλά ο ένας είναι ο Αριστείδης Φωκάς που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. Εάν παραιτηθεί αύριο από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών- τότε την έδρα του θα την πάρει ο Τέρενς Κουΐκ, που έχει ήδη διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ επειδή προτίμησε να παραμείνει υπουργός και δεν παραιτήθηκε όπως οι υπόλοιποι υπουργοί – βουλευτές των ΑΝΕΛ όταν αποχώρησαν από την συγκυβέρνηση.

Ετσι μπορεί οι ΑΝΕΛ αριθμητικά να διατηρούν τον αριθμό 5, όμως ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι για να μην χαθεί η ιδιότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα μέλη της θα πρέπει να έχουν εκλεγεί με το κόμμα και όχι με άλλο συνδυασμό (όπως ο κ. Φωκάς).  Άρα εάν και θα αριθμούν τους 5 βουλευτές, ουσιαστικά θα υπολογίζονται μόνο οι τέσσερις.

Οι πληροφορίες πάντως που υπάρχουν, είναι ότι ο Πάνος Καμμένος, παρά την “πόρτα Νικολόπουλου” έχει βρει την λύση και αυτή είναι η επιστροφή του Δημήτρη Καμμένου. Αργά το βράδυ ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και προς το παρόν ανεξάρτητος Δημήτρης Καμμένος βρέθηκε στα γραφεία της ΚΟ των ΑΝΕΛ όπου είχε συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι στο γραφείο του προέδρου των ΑΝΕΛ το βράδυ ήταν και ο Τάκης Μπαλτάκος, που είναι συνιδρυτής με τον Δημήτρη Καμμένο του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις