Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σπήλιος Λιβανός: «Εμφανώς ειρωνική η διάθεσή μου» – Η επιστολή παραίτησης

Σπήλιος Λιβανός
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ο βουλευτής Κιλκίς και ως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην θέση του αποπεμφθέντος Σπήλιου Λιβανού.

Χρειάστηκε να δουν το «φως» της δημοσιότητας τα όσα έγιναν σε μια συνάντηση στις 2 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχε ο Σπήλιος Λιβανός, με τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα κι από τότε η παραίτησή του ήταν μονόδρομος…

Πλέον, γίνεται γνωστή και η αναλυτική του δήλωση, στην οποία αναφέρει πως η διάθεσή του ήταν «εμφανώς ειρωνική» απέναντι «στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτηση» του δημάρχου Σπάρτης…

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης που υπογράφει ο Σπήλιος Λιβανός

«Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θέση την οποία επί 13 μήνες υπηρέτησα άοκνα, με απόλυτο γνώμονα τη στήριξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του Έλληνα αγρότη στη θέση που του αξίζει. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από την κυβέρνησή μας με επιτυχία, προς όφελος της πατρίδας μας. Με εκτίμηση Σπήλιος Λιβανός».

Το βίντεο… που τον έκαψε

Η συνάντηση καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες με τον δήμαρχο Σπάρτης να καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει… μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», ακούγεται να λέει προκλητικά ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει.

Click4more: Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Πέτρος Δούκας – Ο δήμαρχος Σπάρτης που «έκαψε» τον Σπήλιο Λιβανό

Ο υπουργός κάνει το λάθος να απαντήσει λέγοντας: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα».Μάλιστα, η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη…

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις