Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σπυράκη: Τι θα πει στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης για τις Πρέσπες και πότε θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας!

Σπυράκη: Τι θα πει στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης για τις Πρέσπες και πότε θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας!

Δεν αλλάζει η θέση της ΝΔ και δεν πρόκειται να ψηφίσει, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό πρόκειται να πει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (10.1.2019), κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

“Η κυρία Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις θέσεις αυτές στη συνάντηση μαζί της: δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή που θα έχει την πλειοψηφία”, επισήμανε η κυρία Σπυράκη, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του κόμματός του στην Καγκελάριο, όπως και την εκτίμησή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας “αντάλλαξε” τις συντάξεις με το Σκοπιανό:

“Ό,τι λέει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, το λέει και ιδιωτικά”, απάντησε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και τις αντιδράσεις Καμμένου, η κυρία Σπυράκη απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πως “ό,τι πρέπει, η ΝΔ θα το πράξει όταν πρέπει”.

Κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως “το ομώνυμο της αβεβαιότητας, με σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία, με ευθύνη του κ. Τσίπρα”, τονίζοντας πως κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία ζημιώνεται ο τόπος.

Επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στον τόπο και κάλεσε το Μαξίμου ν’ απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

1ον, τι άλλαξε και τώρα ο κ. Τσίπρας δεν θα ζητήσει – κατά τον κ. Τζανακόπουλο – ψήφο εμπιστοσύνης.

2ον, ποιοι είναι οι 151 βουλευτές που διαθέτει η κυβέρνηση ακόμη και χωρίς τους ΑΝΕΛ, όπως φέρεται να ειπώθηκε από τον κ. Τσίπρα στη χθεσινή (7.1.2019) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και

3ον, για ποιο λόγο κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για αντισταθμιστικά ωφελήματα για τα F-16, ύψους 230 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κ. Καμμένος εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει το Πεντάγωνο και την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις