Πολιτική

Σπύρος Σουρμελίδης για την παραίτηση από την «Αυγή»: Ούτε με άδειασε κανείς, ούτε άδειασα κανέναν

«Εγώ υπέβαλα την παραίτηση, εφόσον υπάρχει αυτή η δυσαρμονία σε μια συζήτηση»

Για την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την περασμένη Κυριακή (7.12.25).

«Το διευθυντής δεν είναι δουλειά, το δημοσιογράφος είναι δουλειά», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης (9.12.25), για την παραίτησή του από τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Για το πρωτοσέλιδο που προκάλεσε τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Η ματιά ήταν καθαρά δημοσιογραφική. Μετά το “Παλλάς” υπάρχει ένα νέο σκηνικό στον ευρύτερο χώρο, δεν μιλάμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον ευρύτερο χώρο. Η αγωνία η δική μας η δημοσιογραφική είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένει τι θα του πεις, ποια είναι η νέα εικόνα. Και του περιγράφεις αυτή τη νέα εικόνα».

«Ούτε με άδειασε κανένας, ούτε άδειασα κανέναν. Ούτε ο κ. Φάμελλος, θα ήμουν άδικος αν το έλεγα. Σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα που συνεργαζόμαστε δεν σήκωσε το τηλέφωνο να μου πει “πάρε, βάλε”», ξεκαθάρισε.

 

«Η κατεύθυνση είναι δεδομένη. Είναι η αριστερή ματιά, τα αριστερά εργαλεία ανάλυσης», είπε για την εφημερίδα.

Επίσης, ανέφερε πως δεν του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του. «Εγώ την υπέβαλα, εφόσον υπάρχει αυτή η δυσαρμονία σε μια συζήτηση».

«Η ματιά, είναι απολύτως δημοσιογραφική και είναι για τον ευρύτερο χώρο», επανέλαβε.

Για το πού οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά, ο κ. Σουρμελίδης εκτίμησε πως «υπάρχει η προοπτική για συνάντηση των χώρων και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Αριστερά. Είναι δεδομένη η προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται συνεχώς το να υπάρξει σύγκλιση», αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη βήματα για αυτό, σημείωσε.  

«Για αυτό πιστεύω πως το ”βίοι παράλληλοι” απηχεί στη σημερινή εικόνα», επισήμανε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
11
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 8
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης