Πολιτική

Στα δυο ο ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για εμπάργκο στην ΕΡΤ αν δεν αλλάξει ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας ενέργειας.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφύγει και στο παρελθόν στην  ίδια πρακτική – το 2018 είχαν κάνει εμπάργκο στο ΣΚΑΙ- κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να ξανακάνουν την κίνηση αυτή καθώς το εμπάργκο στην ΕΡΤ δεν θα φέρει σοβαρά αποτελέσματα ούτε θα επικοινωνήσει το θέμα, έτσι όπως το θέλουν αυτοί.

Η άλλη ομάδα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους στη δημόσια τηλεόραση διαμαρτυρόμενα για τα όσα έχουν συμβεί, με την ανάρτηση εντολής στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με κυβερνητικά στελέχη.

Click4more Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Με «όπλο» τις ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να επενδύσουν πολιτικά στο θέμα αφού θεωρούν ότι πρώτη φορά έχουν κάτι τόσο χειροπιαστό στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιθυμεί να επικοινωνήσει την πρόταση του  για διακομματική ΕΡΤ με εκλογή διοίκησης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση αυτή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη χρονική περίοδο είχε καταθέσει και ο ίδιος αυτήν την πρόταση και όπως χαρακτηριστικά είπε «με κοίταγαν σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη, ακόμα και στελέχη της δικής μου παράταξης, της ΝΔ! Εντούτοις πιστεύω ότι θα ήταν μια λύση, μια καλύτερη λύση αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε ότι θα εξασφάλιζε μια «διαχρονικά καλύτερη κατάσταση».

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι διαφωνεί με τα εμπάργκο, ιδιαίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση. «Εγώ θα πήγαινα και θα τους τα έσουρνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Σκληρή κριτική στους προερχόμενους από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος να αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Δημήτρης Μελίδης, ΣΥΡΙΖΑ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Από το ανατολικότερο άκρο της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τις σχέσεις καλής γειτονίας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Καστελόριζο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος» 5