Πολιτική

Στα δυο ο ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για εμπάργκο στην ΕΡΤ αν δεν αλλάξει ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας ενέργειας.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφύγει και στο παρελθόν στην  ίδια πρακτική – το 2018 είχαν κάνει εμπάργκο στο ΣΚΑΙ- κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να ξανακάνουν την κίνηση αυτή καθώς το εμπάργκο στην ΕΡΤ δεν θα φέρει σοβαρά αποτελέσματα ούτε θα επικοινωνήσει το θέμα, έτσι όπως το θέλουν αυτοί.

Η άλλη ομάδα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους στη δημόσια τηλεόραση διαμαρτυρόμενα για τα όσα έχουν συμβεί, με την ανάρτηση εντολής στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με κυβερνητικά στελέχη.

Click4more Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Με «όπλο» τις ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να επενδύσουν πολιτικά στο θέμα αφού θεωρούν ότι πρώτη φορά έχουν κάτι τόσο χειροπιαστό στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιθυμεί να επικοινωνήσει την πρόταση του  για διακομματική ΕΡΤ με εκλογή διοίκησης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση αυτή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη χρονική περίοδο είχε καταθέσει και ο ίδιος αυτήν την πρόταση και όπως χαρακτηριστικά είπε «με κοίταγαν σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη, ακόμα και στελέχη της δικής μου παράταξης, της ΝΔ! Εντούτοις πιστεύω ότι θα ήταν μια λύση, μια καλύτερη λύση αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε ότι θα εξασφάλιζε μια «διαχρονικά καλύτερη κατάσταση».

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι διαφωνεί με τα εμπάργκο, ιδιαίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση. «Εγώ θα πήγαινα και θα τους τα έσουρνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος» – Κλιμακώνεται η πολιτική πίεση προς το Μαξίμου
Δεύτερη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση με τους Ρώσους φαρσέρ - Ζητά απαντήσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιμένει στην απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή