Πολιτική

Στα δυο ο ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για εμπάργκο στην ΕΡΤ αν δεν αλλάξει ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας ενέργειας.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφύγει και στο παρελθόν στην  ίδια πρακτική – το 2018 είχαν κάνει εμπάργκο στο ΣΚΑΙ- κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να ξανακάνουν την κίνηση αυτή καθώς το εμπάργκο στην ΕΡΤ δεν θα φέρει σοβαρά αποτελέσματα ούτε θα επικοινωνήσει το θέμα, έτσι όπως το θέλουν αυτοί.

Η άλλη ομάδα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους στη δημόσια τηλεόραση διαμαρτυρόμενα για τα όσα έχουν συμβεί, με την ανάρτηση εντολής στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με κυβερνητικά στελέχη.

Click4more Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Με «όπλο» τις ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να επενδύσουν πολιτικά στο θέμα αφού θεωρούν ότι πρώτη φορά έχουν κάτι τόσο χειροπιαστό στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιθυμεί να επικοινωνήσει την πρόταση του  για διακομματική ΕΡΤ με εκλογή διοίκησης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση αυτή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη χρονική περίοδο είχε καταθέσει και ο ίδιος αυτήν την πρόταση και όπως χαρακτηριστικά είπε «με κοίταγαν σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη, ακόμα και στελέχη της δικής μου παράταξης, της ΝΔ! Εντούτοις πιστεύω ότι θα ήταν μια λύση, μια καλύτερη λύση αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε ότι θα εξασφάλιζε μια «διαχρονικά καλύτερη κατάσταση».

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι διαφωνεί με τα εμπάργκο, ιδιαίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση. «Εγώ θα πήγαινα και θα τους τα έσουρνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
13
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
7
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9