Πολιτική

Στα δυο ο ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για εμπάργκο στην ΕΡΤ αν δεν αλλάξει ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας ενέργειας.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφύγει και στο παρελθόν στην  ίδια πρακτική – το 2018 είχαν κάνει εμπάργκο στο ΣΚΑΙ- κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να ξανακάνουν την κίνηση αυτή καθώς το εμπάργκο στην ΕΡΤ δεν θα φέρει σοβαρά αποτελέσματα ούτε θα επικοινωνήσει το θέμα, έτσι όπως το θέλουν αυτοί.

Η άλλη ομάδα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους στη δημόσια τηλεόραση διαμαρτυρόμενα για τα όσα έχουν συμβεί, με την ανάρτηση εντολής στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με κυβερνητικά στελέχη.

Click4more Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Με «όπλο» τις ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να επενδύσουν πολιτικά στο θέμα αφού θεωρούν ότι πρώτη φορά έχουν κάτι τόσο χειροπιαστό στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιθυμεί να επικοινωνήσει την πρόταση του  για διακομματική ΕΡΤ με εκλογή διοίκησης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση αυτή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη χρονική περίοδο είχε καταθέσει και ο ίδιος αυτήν την πρόταση και όπως χαρακτηριστικά είπε «με κοίταγαν σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη, ακόμα και στελέχη της δικής μου παράταξης, της ΝΔ! Εντούτοις πιστεύω ότι θα ήταν μια λύση, μια καλύτερη λύση αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε ότι θα εξασφάλιζε μια «διαχρονικά καλύτερη κατάσταση».

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι διαφωνεί με τα εμπάργκο, ιδιαίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση. «Εγώ θα πήγαινα και θα τους τα έσουρνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή της UNESCO: Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
Το τετ α τετ στο Μαξίμου και η αναφορά του πρωθυπουργού στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και στις δύο νέες ελληνικές εγγραφές στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Καλέντ Αλ-Ανανί
 «Καρφιά» Πιερρακάκη στην ΕΛΑΣ: «Έχουν αξεπέραστο know-how στο πώς να διώχνουν επενδύσεις»
Η αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον τομεάρχη του νέου κόμματος Τσίπρα για τον «φορολογικό παράδεισο» - «Το κόστος αυτής της εμπειρίας το πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες»
Πιερρακάκης και Κουτεντάκης
ΕΛΑΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη – «Θέλει να αφήσει τους ανέργους χωρίς δίχτυ προστασίας»
Αντίδραση της ΕΛ.Α.Σ. στην πρόταση Μαρινάκη για δίμηνο επίδομα ανεργίας - Κατηγορεί την κυβέρνηση για κοινωνικά ανάλγητη πολιτική και προειδοποιεί για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα
Διεθνές Δίκαιο, αμυντική θωράκιση και θαλάσσιες ζώνες στις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας - Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και τουρκικά MME μιλούν για «μήνυμα από απόσταση 2 χιλιομέτρων»
Κυριάκος Μητσοτάκης 26