Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για το… ποιος ζήτησε να «πέσουν» οι μάσκες σε εξωτερικό χώρο

ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε χθες (05.07.2021) ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρώτη δημόσια αντιπαράθεση του μέλους της επιτροπής των λοιμοξιολόγων Νίκου Σύψα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της απόσυρσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Νίκος Σύψας ανέφερε σε συνέντευξη του με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ποτέ η Επιτροπή δεν άναψε το «πράσινο φως» για να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης τον διέψευσε, λέγοντας ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα χωρίς προηγουμένως να έχει τη σχετική απόφαση της Επιτροπής. «Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα»  επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη» ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν  τον πρωθυπουργό ότι «εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του».

«Και έχει από πάνω και το θράσος», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, «να μιλάει για υγειονομικό σαμποτάζ, ο αρχισαμποτέρ που έκανε γλέντια στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα όταν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα που τους είχε επιβάλει».

Την ίδια ώρα ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης» . «Αυτό που πρέπει σίγουρα να αποφύγουμε είναι να προκληθεί ένας μικρός “εμφύλιος” μέσα στην κοινωνία, όπως δυστυχώς προσπαθεί να κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη στιγμή που στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες στο 36%, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να στοχοποιεί όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ως “ψεκασμένους”, τότε δίνει την εντύπωση ότι για μια ακόμα φορά προσπαθεί να φτιάξει έναν εχθρό μέσα στην κοινωνία για να μετακυλήσει τη δική του αποτυχία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι άμεσες κινήσεις που πρέπει, επομένως, να κάνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι να λύσει το πρόβλημα με τις κινητές μονάδες και να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες, σε όλη την επικράτεια, να μπορούν να επιλέξουν το εμβόλιο που εκείνοι επιθυμούν», σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις