Σάββατο, 25 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στα χαρακώματα Λαφαζάνης – Βαρουφάκης! “Έστρωσε τον δρόμο στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο”

Στα χαρακώματα Λαφαζάνης – Βαρουφάκης! “Έστρωσε τον δρόμο στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο”
photo intime

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε την δική του απάντηση στα όσα ανέφερε για εκείνον ο Γιάνης Βαρουφάκης, δίνοντας έτσι συνέχεια στην κόντρα ανάμεσα στους δυο πολιτικούς.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στο Ποντίκι λέγοντα πως “ η συνέντευξη Βαρουφάκη στο Ποντίκι και ιδιαίτερα τα όσα αναφέρει για το πρόσωπό μου, αποτελούν μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ουδέποτε υποστήριξε την έξοδο από την Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήριζε καταστροφή, όπως ουδέποτε χρησιμοποίησε στα σοβαρά την σχεδιασμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, έστω ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των πιστωτών και ως πραγματική εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκομίσει κάποια οφέλη για την χώρα μας”.

“Αντίθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης, βάζοντας φαρδιά πλατιά από τον Φλεβάρη την υπογραφή του στην επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Α. Σαμαρά, και στην εξουσιοδότηση τον Ιούλιο στον Αλ. Τσίπρα να συζητήσει νέο πρόγραμμα, έστρωσε τον δρόμο, μαζί με την αδιέξοδη και ζημιογόνα στο ενδιάμεσο διαπραγματευτική τακτική του, στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο”, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Τέλος, για όσους θέλουν να πληροφορηθούν το μένος του Γ. Βαρουφάκη όχι  στο πρόσωπό μου αλλά προφανώς στις γνωστές απόψεις μου, τους παραπέμπωστα βιβλία του, όπου περιγράφει ανερυθρίαστα τις συνωμοσίες του για να μην αναλάβω οικονομικό υπουργείο και χαλάσω την καλή εικόνα της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας προς την τρόικα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ολοφάνερο: Την ώρα που η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα με ένα τέταρτο άτυπο αλλά πολύ χειρότερο μνημόνιο και το αίτημα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ο ελληνικός λαός, παρά και ενάντια στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οφείλει να γυρίσει την πλάτη του τόσο στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όλους εκείνους που όψιμα επιχειρούν να εμφανίσουν ένα παραπλανητικό πολιτικό πρόσωπο για να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστική λαϊκή διαμαρτυρία απέναντι στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ και την νέα αποικιοποίηση της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις