Πολιτική

Σταϊνμάιερ για δημοψήφισμα: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι των εταίρων της

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι (σ.σ. των εταίρων της). Αν είναι αυτό να γίνει με τη μορφή δημοψηφίσματος, ας είναι έτσι», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» . 

Ο κ. Σταϊνμάιερ ζητάει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν από το δημοψήφισμα «να τοποθετηθεί καθαρά μέσα στην κυβέρνησή του και στην κοινή γνώμη υπέρ του συμβιβασμού», ενώ εκτιμά ότι τώρα υπάρχει στο τραπέζι μια καλή πρόταση των πιστωτών.

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η Ευρώπη να γίνει κοινωνικότερη και να διατηρήσει την συνοχή της», δηλώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων ‘Αντον Χοφράιτερ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί για την δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επισημαίνει ότι «αυτός ο φόβος μπροστά στον συμβιβασμό αποδυναμώνει την Ευρώπη». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Επιστολή του Πέδρο Σάντσεθ στον Νίκο Ανδρουλάκη – «Εύχομαι ένα παραγωγικό συνέδριο και εξαιρετικά αποτελέσματα στις εκλογές»
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με διεθνιστική παράδοση και διαθέτει μια σημαντική ιστορική πορεία για το προοδευτικό κίνημα στην Ευρώπη και παγκοσμίως» γράφει στην επιστολή του ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
Γιώργος Φλωρίδης: Απολύτως κατάλληλος ο χώρος για τη δίκη των Τεμπών – Την Τετάρτη θα μπουν μόνο όσοι ορίζει ο νόμος
Οι αιχμές στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι - Σε 2 σημεία θα κάνει έλεγχο η αστυνομία στη δίκη για τα Τέμπη που θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου
Γιώργος Φλωρίδης
36