Πολιτική

Σταϊνμάιερ σε Σακελλαροπούλου: Κίνδυνος ατυχήματος, η Τουρκία απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης

Με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μίλησε την Πέμπτη (10.09.2020) η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συζήτησαν για την Τουρκία και τη συμπεριφορά της στην ανατολική Μεσόγειο και την τραγική κατάσταση στη Μόρια.

Αναφερόμενη στην επιθετικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η συμπεριφορά της Άγκυρας απειλεί όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την ειρήνη σε όλη την περιοχή. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε επίσης ότι ανησυχία δεν προκαλείται μόνο από την έντονη τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο αλλά και από την επιθετική και προκλητική ρητορική που χρησιμοποιείται από Τούρκους αξιωματούχους στο πιο υψηλό επίπεδο.

Click4more Πώς ο Πρέσβης Σπύρος Λαμπρίδης έκανε το ΝΑΤΟ να τον ακούσει

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της κρίσης, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανεπιθύμητου στρατιωτικού ατυχήματος. Τόνισε δε, χαρακτηριστικά, ότι η τουρκική συμπεριφορά απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης.         

Η Μόρια

Ο πρόεδρος της Γερμανίας τηλεφώνησε στην Κατερίνα Σακελλαροποπυλου για να της εκφράσει την αμέριστη στήριξη της χώρας του και την αλληλεγγύη του γερμανικού λαού για τις δραματικές εξελίξεις στη Μόρια. Υπογράμμισε ότι οι αρμόδιοι Γερμανοί υπουργοί βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τους Έλληνες ομολόγους τους, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα στην ανακούφιση των πληγέντων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Γερμανό ομόλογό της για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, τονίζοντας ότι η πανδημία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη διαχείριση της κατάστασης. Τόνισε ότι το πρώτιστο μέλημα των ελληνικών Αρχών είναι η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων του νησιού και των φιλοξενουμένων στις δομές της Μόριας.

Επεσήμανε ότι πρόσφατα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Λέσβο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και έχει ιδία εικόνα για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Η ΠτΔ δήλωσε ότι εκτιμά την ετοιμότητα της κυβέρνησης της Γερμανίας να παράσχει άμεσα συνδρομή, καθώς είναι σαφές ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 16
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή