Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Happy end για την «περιπέτεια» με την Osios LLC και τη δικαστική διαμάχη

Στέφανος Κασσελάκης: Happy end για την «περιπέτεια» με την Osios LLC και τη δικαστική διαμάχη
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Λίγα 24ωρα μετά τις Ευρωεκλογές, το σήριαλ που κυριάρχησε στα ελληνικά ΜΜΕ γύρω από την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη οδηγείται σε happy end για τον ίδιον.

Η Osios LLC η οποία ανήκε στον Στέφανο Κασσελάκη και βρέθηκε στην επικαιρότητα λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, δικαιώθηκε στο πρώτο στάδιο των διεκδικήσεών της, μετά από δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία, το δικαστήριο του Ντέλαγουερ στις ΗΠΑ αρνήθηκε την προσπάθεια της Tiptree, Inc. και της Tiptree Marine LLC να απορριφθεί η εναντίον τους αγωγή από την Osios για παραβιάσεις στην μεταξύ τους συμφωνία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που επιβεβαιώνει αυτά που υποστήριζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα εναντίον του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ αρνείται την προσπάθεια της Tiptree να απορρίψει την εναντίον της αγωγή από την Osios, για παραβιάσεις σχετικά με την μεταξύ τους συμφωνία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο συγκεκριμένα: Στις 12 Ιουνίου 2024, το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ απέρριψε την προσπάθεια της Tiptree, Inc. και της Tiptree Marine LLC, να απορρίψουν την αγωγή που είχε ασκηθεί εναντίον τους από την Osios.

Αυτή η υπόθεση προέκυψε από την επιχειρηματική διαμάχη μεταξύ του Στέφανου Θεοδ. Κασσελάκη – πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Tiptree Marine και πλέον Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα – και της εν προκειμένω εναγόμενης εταιρείας Tiptree.

Ο κ. Κασσελάκης ήταν ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος μιας σειράς επιτυχημένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων που ενσωματώθηκαν στην Tiptree και λειτουργούσαν ως θυγατρικές της Tiptree υπό την ομπρέλα της Tiptree Marine.

Η Tiptree Marine αποτελούταν από δύο μέλη, την Tiptree ως Μέτοχο πλειοψηφίας και την Osios ως Μέτοχο μειοψηφίας, η οποία παλαιότερα ήταν υπό το έλεγχο του κ. Κασσελάκη.

Η συμφωνία της Tiptree Marine παρείχε στην Osios το δικαίωμα να αποκτήσει συγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο στην Tiptree Marine. Με την αγωγή της η Osios στρέφεται κατά της Tiptree επί τη βάσει πως η τελευταία αρνήθηκε αδικαιολόγητα την άσκηση του άνω δικαιώματός της, παραβιάζοντας έτσι τη μεταξύ τους συμφωνία.

Στις 2 Ιουνίου 2023, η Osios υπέβαλε την καταγγελία της στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ. Στις 29 Ιουνίου 2023, οι εναγόμενες εταιρείες Tiptree ζήτησαν την απόρριψη της. Στις 6 Μαρτίου 2024, μετά από ενημέρωση των μερών, το Δικαστήριο άκουσε προφορικά τα επιχειρήματα τους.

Στις 12 Ιουνίου 2024, το Δικαστήριο εξέδωσε απορριπτική απόφαση επί της προσπάθειας των εναγόμενων εταιρειών Tiptree να απορριφθεί η ως άνω αγωγή, επιτρέποντας να προχωρήσει η περαιτέρω διερεύνηση των κάτωθι βασικών αξιώσεων της Osios κατά της Tiptree: α) για παραβίαση της σύμβασης και β) για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Το Δικαστήριο απέρριψε λοιπές αξιώσεις της Osios.

«Πρόκειται για μια μάχη μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ, δηλαδή μεταξύ ενός νεαρού επιχειρηματία και μιας εταιρείας εισηγμένης στο NASDAQ που η αξία της ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια. Και πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια τεχνική ορολογία σε ένα συμβόλαιο. Σήμερα, το Δικαστήριο εμπόδισε μια εταιρεία και το πλειοψηφικό της μέλος, να καταπατήσει τα δικαιώματα του μειοψηφικού της μέλους. Τα γεγονότα είναι με το μέρος μας. Ανυπομονούμε να προωθήσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς μας για περαιτέρω διερεύνηση», δήλωσε ο Dan Eisenberg, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπεί την Osios.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις