Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης – Έφη Αχτσιόγλου: Καθημερινός ακήρυχτος πόλεμος μέχρι τις δεύτερες κάλπες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης – Έφη Αχτσιόγλου: Καθημερινός ακήρυχτος πόλεμος μέχρι τις δεύτερες κάλπες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Άγρια μορφή παίρνει η κόντρα ανάμεσα στα στρατόπεδα του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις κάλπες της Κυριακής (24.09.2023) για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα, να πλησιάζουν, η μάχη ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη μαίνεται με όλο και περισσότερη ένταση.

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκρηκτικό, με ένα συνεχόμενο πινγκ – πονγκ δηλώσεων, αλλά και παρεμβάσεων στα social media.

Ανεξάρτητα από το ποιος ή ποια από τους δύο μονομάχους θα κερδίσει την κούρσα διαδοχής του κ. Τσίπρα, υπάρχουν πάμπολλα ερωτήματα για το σκηνικό που θα επικρατήσει την επόμενη ημέρα και αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου μπορούν να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια κομματική στέγη.

Μόλις απόψε η πρώην υπουργός επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον συνυποψήφιό της, κατηγορώντας τον ότι οι θέσεις που είχε διατυπώσει για τη στρατιωτική θητεία είναι επικίνδυνες για την άμυνα της χώρας!

Πετώντας το μπαλάκι πίσω ο 35χρονος επίδοξος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε από το Αιγάλεω ότι «η πρώτη γραμμή του στρατού μας πρέπει να είναι επαγγελματική», για να στραφεί μετά προς τον πρωθυπουργό ότι είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντά στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση της τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη. 

 

Έφη Αχτσιόγλου κατά Στέφανου Κασσελάκη: «Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στιλάκι επειδή είμαι γυναίκα»

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου καταλόγισε σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά στον Στέφανο Κασσελάκη. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό ”στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα», σχολίασε χαρακτηριστικά όταν ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα, μετά την αρνητική απάντηση του τελευταίου για τη διεξαγωγή debate.

«Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό ”στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη ”φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν», είπε συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου.

 

Στέφανος Κασσελάκης σε Έφη Αχτσιόγλου: «Είχα ζητήσει debate και δεν έγινε αποδεκτό»

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, απάντησε για το ζήτημα της διεξαγωγής debate που έθεσε η συνυποψήφιά του, λέγοντας ότι το είχε προτείνει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό: «Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει», υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι αυτό που μετράει είναι να απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου.

Ερωτηθείς με ποια στελέχη θα πορευθεί μετά τις εκλογές και αν επηρεάζεται από τον Παύλο Πολάκη, απάντησε ότι δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με κανέναν. «Ούτε με τον Παύλο Πολάκη, ούτε με τον Νίκο Παππά. Η υποψηφιότητά μου προέκυψε από τον κόσμο», σημείωσε.

Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης ουδέποτε έκρυψε πως ο Παύλος Πολάκης ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος που τον στήριξε και τον στηρίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και εκείνος που οι απόψεις του οποίου ταυτίζονται με τις δικές του, όπως λέει ο ίδιος.

 

Από τη δική της σκοπιά η Έφη Αχτσιόγλου κατακεραύνωσε τον Παύλο Πολάκη, τον Κρητικό σύντροφό της στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας παράλληλα, τον αντίπαλό της την Κυριακή (24.09.2023), τονίζοντας: «Ο Παύλος Πολάκης καθυβρίζει καιρό τώρα εμένα και άλλα κομματικά στελέχη. Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης και μάλιστα με πράξεις, όχι με λόγια».

Παρακολουθήστε στο ρεπορτάζ του MEGA τα τελευταία επεισόδια της μάχης Αχτσιόγλου – Κασσελάκη:  

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις