Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: «Καμία επιλογή μεταξύ κόρης και γιου, το παιδί είναι ψυχή και όχι συνέχεια μας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απάντησή του σε όσα ειπώθηκαν για τις δηλώσεις του ότι θέλει να αποκτήσει αγόρια με τον Τάιλερ μέσω παρένθετης μητέρας, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω ανάρτησης στο X (πρώην Twitter), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει «επιλογή μεταξύ κόρης και γιού», όσον αφορά το θέμα των παιδιών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης για το ζήτημα των παιδιών που θέλει να αποκτήσει με τον Τάιλερ, «απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης».

«Υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια μπαμπάδων που μεγαλώνουν υπέροχα κορίτσια. Στην περίπτωση του δικού μας ζευγαριού, νιώθουμε δέος μπροστά σε κάτι τέτοιο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στα σχόλια που ακούστηκαν εις βάρος του ότι θέλει να επιλέξει το φύλο των παιδιών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» ότι «εγώ και ο Τάιλερ, ο Τάιλερ και εγώ, θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία, μέσω παρένθετης μητέρας. Θα θέλαμε η προσωπικότητά μας να μεταφερθεί στα παιδιά έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν και εσωκομματικές αντιδράσεις, με την Έλενα Ακρίτα, η οποία τον είχε υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «το ζητούμενο (σ.σ. για τα παιδιά) δεν είναι η αναπαραγωγή του DNA μας».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια μπαμπάδων που μεγαλώνουν υπέροχα κορίτσια.

Στην περίπτωση του δικού μας ζευγαριού, νιώθουμε δέος μπροστά σε κάτι τέτοιο.

Απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης.

“Αυτά μαθαίνονται στην πορεία”, θα πείτε. Όμως επιτρέψτε μου την εκ των προτέρων συναίσθηση της ευθύνης. Δεν είναι τίποτα εύκολο ή δεδομένο.

Ειλικρινά, καμία επιλογή λοιπόν μεταξύ κόρης και γιου.

Μόνο ενσυναίσθηση.

Γιατί το παιδί δεν είναι συνέχειά μας.

Ούτε εργαλείο μας.

Είναι ψυχή.

Που θέλει από τους δύο γονείς του θαύματα και όχι τραύματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Διαμαντοπούλου σε Δούκα για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
Εσωτερική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συζήτηση που άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για διάλογο και ενδεχόμενη συνεργασία...
Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ): Με 300 + 1 υπογραφές στον Άρειο Πάγο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη - Τα ονόματα
Αλέξης Τσίπρας
Φρέντι Μπελέρης για τα περί εμπλοκής Κούσνερ στην επένδυση στην Αλβανία: Bάζουν έναν «μπαμπούλα» για να μην αντιδρά ο κόσμος
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε αυθαιρεσίες στην τουριστική επένδυση κοντά στην Αυλώνα και μίλησε για έλλειψη διαφάνειας από την κυβέρνηση Ράμα
Φρέντι Μπελέρης
Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα μετά τις δηλώσεις για μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα Τσίπρα - «Σεβασμός στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ»
«Να δώσουμε μάχη στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τις προοδευτικές δυνάμεις για προγραμματικές συγκλίσεις», έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων
Χάρης Δούκας
5