Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Σήμερα η λύση για άδειες και rapid test σε ΕΦΚΑ και Εργάνη

Στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένος ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τα τεστ και τις άδειες ειδικού σκοπού.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα σχολεία: «Θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία» και εξήγησε πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας». «Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε σχετικά με τα σημεία εξέτασης για κορονοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να τα αυξήσουμε».

Σημείωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των ράπιντ τεστ από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης.

 

Ο ίδιος εκτίμησε πως, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».

Αναφέρθηκε και στις άδειες ειδικού σκοπού εξηγώντας πως τις επόμενες ώρες θα δοθούν απαντήσεις και κάλεσε τον κόσμο «να βγάλει λίγο αβεβαιότητα από το πλάνο». 

«Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή», είπε. Σε ερώτηση για την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τι θα πει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο σκληρό μπρα ντε φερ στη Βουλή
Στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναφερθεί σε μία σειρά από πεπραγμένα της κυβέρνησης, προκειμένου να αναδείξει ότι εξελέγη υποσχόμενη να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς και έκανε το ακριβώς αντίθετο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Στη σκιά της περιπέτειας υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη η σύγκρουση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή – Η πρόταση για αναβολή της συζήτησης και η απάντηση του Μαξίμου
Η «φυγή προς τα μπρος» που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι θεσμικές τομές που εισηγείται ο πρωθυπουργός για το πολιτικό σύστημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή