Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Σήμερα η λύση για άδειες και rapid test σε ΕΦΚΑ και Εργάνη

Στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένος ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τα τεστ και τις άδειες ειδικού σκοπού.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα σχολεία: «Θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία» και εξήγησε πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας». «Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε σχετικά με τα σημεία εξέτασης για κορονοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να τα αυξήσουμε».

Σημείωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των ράπιντ τεστ από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης.

 

Ο ίδιος εκτίμησε πως, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».

Αναφέρθηκε και στις άδειες ειδικού σκοπού εξηγώντας πως τις επόμενες ώρες θα δοθούν απαντήσεις και κάλεσε τον κόσμο «να βγάλει λίγο αβεβαιότητα από το πλάνο». 

«Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή», είπε. Σε ερώτηση για την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: «Στόχος να μετατραπεί η ισότητα σε καθημερινό βίωμα»
«Μπορεί η Ελλάδα του 2026 να είναι μεταξύ των μόλις 14 κρατών του κόσμου που εγγυώνται απόλυτη νομική ισότητα, ανερχόμενη σταθερά στους διεθνείς δείκτες ισότητας. Όμως οι νίκες αυτές δεν αρκούν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 56
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος