Πολιτική

Στενό μαρκάρισμα Τσίπρα στον Σταύρο Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι το πρόσωπο το οποίο αναμένεται να δεχθεί το πιο έντονο φλερτ από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενδώσει στην υλοποίηση του προοδευτικού μετώπου το οποίο ενόψει των ευρωεκλογών θα αντιπαρατεθεί με την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι παρά τις αλλεπάλληλες ιδεολογικές παλινωδίες του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν διστάζει να πάρει ρίσκα όταν υπάρχουν θέματα αρχής όπως η συμφωνία των Πρεσπών.

[read4more]

Ο  πρωθυπουργός εκτίμησε ιδιαίτερα την στάση που κράτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού όλη αυτή την περίοδο στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, όπου στην πραγματικότητα πλήρωσε με την διάλυση του κόμματος του την συνέπειά του ενώ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ όπου ως συνασπισμός κομμάτων θα είχε καλύτερη τύχη.

Ακόμα η θετική του στάση του σε όλα τα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση και είχαν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές διεκδικήσεις προσμετράται στα θετικά του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα στην κυβέρνηση λένε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει τις ακροδεξιές αντιλήψεις και απόψεις που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Με βάση λοιπόν αυτή την λογική στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης με την σωστή προσέγγιση και χωρίς ηγεμονισμούς από την πλευρά του θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για την δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά και τον φιλελευθερισμό.

Φυσικά δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι και από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει πάντα έντονο το ενδιαφέρον για μια συνεργασία με τον Σταύρο Θεοδωράκη αν και μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών τα πράγματα φαίνεται να έχουν παγώσει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Πάντως όπως δείχνουν όλα σχετικά σύντομα ο επικεφαλής του Ποταμιού θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συμπορευθεί με το προοδευτικό μέτωπο και την κεντροαριστερά ή θα  συστρατευθεί με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ταλαντεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επιστροφή Τσίπρα - Το άνοιγμα Ζαχαριάδη για ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι διαψεύσεις  Φάμελλου
Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις, τα σενάρια πρόωρων εκλογών και η κινητικότητα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό εντείνουν τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα
Φάμελλος, Τσίπρας, Ζαχαριάδης
Νίκος Ανδρουλάκης: Συμμορία στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που δημιουργεί συνθήκες παρακμής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομία και διάβρωση του Κράτους Δικαίου, αντιτάσσοντας το «ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα» του κόμματός του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
5
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να είμαστε στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα κάποιοι να μην εμφανίζονται
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απορρίπτοντας την ευκολία των χαρακτηρισμών περί «ανταρτών» και «διαφωνούντων»
Μάξιμος Χαρακόπουλος