Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στενό μαρκάρισμα Τσίπρα στον Σταύρο Θεοδωράκη

Στενό μαρκάρισμα Τσίπρα στον Σταύρο Θεοδωράκη
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι το πρόσωπο το οποίο αναμένεται να δεχθεί το πιο έντονο φλερτ από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενδώσει στην υλοποίηση του προοδευτικού μετώπου το οποίο ενόψει των ευρωεκλογών θα αντιπαρατεθεί με την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι παρά τις αλλεπάλληλες ιδεολογικές παλινωδίες του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν διστάζει να πάρει ρίσκα όταν υπάρχουν θέματα αρχής όπως η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο  πρωθυπουργός εκτίμησε ιδιαίτερα την στάση που κράτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού όλη αυτή την περίοδο στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, όπου στην πραγματικότητα πλήρωσε με την διάλυση του κόμματος του την συνέπειά του ενώ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ όπου ως συνασπισμός κομμάτων θα είχε καλύτερη τύχη.

Ακόμα η θετική του στάση του σε όλα τα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση και είχαν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές διεκδικήσεις προσμετράται στα θετικά του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα στην κυβέρνηση λένε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει τις ακροδεξιές αντιλήψεις και απόψεις που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Με βάση λοιπόν αυτή την λογική στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης με την σωστή προσέγγιση και χωρίς ηγεμονισμούς από την πλευρά του θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για την δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά και τον φιλελευθερισμό.

Φυσικά δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι και από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει πάντα έντονο το ενδιαφέρον για μια συνεργασία με τον Σταύρο Θεοδωράκη αν και μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών τα πράγματα φαίνεται να έχουν παγώσει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Πάντως όπως δείχνουν όλα σχετικά σύντομα ο επικεφαλής του Ποταμιού θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συμπορευθεί με το προοδευτικό μέτωπο και την κεντροαριστερά ή θα  συστρατευθεί με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις