Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ φέρνει ο Τσίπρας τις καταγγελίες Μητσοτάκη περί συναλλαγής

Τσίπρας - Μητσοτάκης

Τις αναφορές Μητσοτάκη περί ανταλλαγής του Σκοπιανού με τις συντάξεις φέρνει στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας.

Αποφασισμένος να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσεχή Πέμπτη τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί συναλλαγής της κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες πως όσοι στην Ελλάδα τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, κινδυνεύουν να “στιγματιστούν” από την αντιπολίτευση ως “μειοδότες”.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τους ηγέτες που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να θέσουν το θέμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επίμαχη κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Η αντιπαράθεση των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη ξεκίνησε όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. “Ανταλλάξατε το μέτρο που δεν θα είχατε ψηφίσει με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Με αυτό το εισιτήριο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Μόνο που έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ξένα συμφέροντα. Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση, λένε στις Βρυξέλλες. Τα δώσατε όλα για την εξουσία”, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Αυτή η αποστροφή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού που είπε: “Έχω βγει από τα ρούχα μου γιατί δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που χρησιμοποιεί ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα. Γιατί ψηφίζετε τον νόμο αν θεωρείτε ότι είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας; Είναι ντροπή να το λέτε αυτό. Αφού εμείς κάναμε συναλλαγή και είναι ντροπή και πουλήσαμε τη Μακεδονία γιατί εσείς το ψηφίζετε; Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας από την μη περικοπή των συντάξεων αν θεωρείτε ότι έγινε συναλλαγή. Ντροπή σας να μας αποκαλείτε προδότες και μειοδότες! Ντροπή σας!”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις