Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό το «ντεμπούτο» της νέας ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό το «ντεμπούτο» της νέας ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα κάνει το ντεμπούτο της η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα συγκροτήσουν τα 11 στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που κορυφώνονται οι «ζυμώσεις» για την ίδρυση του νέου κόμματος, ύστερα από τη διάσπαση στην Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στα παραπάνω στελέχη που άνοιξαν πρόσφατα την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εντατικές διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, όποτε και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Στόχος είναι κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης να ασκηθεί σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για «καυτά» ζητήματα στο «μέτωπο» της οικονομίας, όπως είναι η ακρίβεια, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, θα γίνει και η παρουσίαση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα της χώρας, το οποίο θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη. 

Επικεφαλής ο Χαρίτσης

Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. 

«Είναι πολύ πιθανόν ο Αλέξης Χαρίτσης να είναι ο Πρόεδρος της ΚΟ… Θα είμαι χαρούμενος αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη», είπε μάλιστα από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος σε νέες δηλώσεις του την Κυριακλη (26.11.23) για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα.

«Δική μας δουλειά είναι να υπάρξει προοδευτική αριστερή αντιπολίτευση. Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα εμφανιστεί δυναμικά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φθορά και απαξίωση και το ΠΑΣΟΚ σε στασιμότητα. Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε με ακάλυπτη επιταγή: είπε ότι αν βγει θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και σήμερα χάνει από τον Ανδρουλάκη. Εμείς δεν θα κάνουμε εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Κασσελάκη».

«Ευθύνη μας να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας»

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης με νέο άρθρο του, με το οποίο εξηγεί μεταξύ άλλων τους λόγους των μαζικών αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Κασσελάκη και δίνει το στίγμα των προθέσεων της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Όπως λέει, η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η αντιπολίτευση είναι απλώς και μόνο το άθροισμα γενικόλογων απολίτικων καταγγελιών και αντιφατικών -συχνά συντηρητικών- συνθημάτων.

Γι’ αυτό και – όπως υποστηρίζει – ο ίδιος και άλλα στελέχη ένιωσαν πως πρέπει να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να ανακόψουν τη διάλυσης της Αριστεράς.

Προαναγγέλλει δε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα «για την ανασύνθεση μιας σύγχρονης πρότασης που θα έρχεται σε ρήξη με την ηγεμονία της Δεξιάς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις