Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης για τον χαμό στη συνέντευξη Τύπου!

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης για τον χαμό στη συνέντευξη Τύπου!

– “Δεν ξεπέρασα τα όρια. Τα ξεπέρασαν οι συνάδελφοί σας”
– Αυτό δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοτπική εκπομπή Live News, του E tv
– Γιατί κατηγορεί τα ΜΜΕ σχετικά με την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία η ένταση έφτασε… στο κόκκινο, με χαρακτηρισμούς που ξεπέρασαν τα όρια
– Ευθεία επίθεση σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο
– Δέσμευση πως η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία και πυροδότησε την κόντρα, θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης
– Τι απάντησε για τον… περιβόητο ιό “χιβ”!
– Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου έγινε στις 11 Δεκεμβρίου του 2015, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να βρίσκεται στο πλευρό του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Ο Παύλος Πολάκης ήρθε σε κατά μέτωπο σύγκρουση με τους παριστάμενους δημοσιογράφους και οι χαρακτηρισμοί που είχαν ακουστεί, πραγματικά δεν τιμούσαν κανέναν.

Αφορμή για την ένταση ήταν το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τέσσερις ενημερωτικές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη τεταμένη, λόγω της διαρροής του απόρρητου -όπως το χαρακτήρισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- αυτού δημόσιου εγγράφου σε εβδομαδιαίο περιοδικό, η κυκλοφορία του οποίου συνέπεσε με την εκτάκτως προγραμματισθείσα συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Πολάκης “εξερράγη” όταν ο δημοσιογράφος άρχισε να κάνει συνεχόμενες ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την ώρα που αυτός μιλούσε, ενώ μεγάλη αντιπαράθεση προκλήθηκε και όταν ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στον ιό HIV, προφέροντάς τον όμως… ελληνιστί, δηλαδή “χιβ”.

Δείτε το βίντεο από την συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου

 

Η σκληρή απάντηση Πολάκη

Σήμερα, περισσότερο από ένα μήνα αργότερα από την “εκρηκτική” συνέντευξη Τύπου, ο Παύλος Πολάκης έδωσε την απάντησή του, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News του E tv.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο αν ξεπέρασε τα όρια εκείνη την ημέρα, για να απαντήσει ορθά – κοφτά: “Δεν ξεπέρασα τα όρια. Τα ξεπέρασαν οι συνάδελφοί σας κύριε Ευαγγελάτο. Διότι αυτό που έχετε κρύψει όλοι, όλα τα κανάλια από αυτή τη συνέντευξη, είναι ακριβώς το τι έγινε 10 δευτερόλεπτα πριν αρχίσετε να βγάλετε εμένα που μιλάω έντονα στον συναδελφό σας, τον κύριο Νεγκή. Ο κύριος Νεγκής την ώρα που μιλάει ο Ανδρέας ο Ξανθός και λέει ότι αυτά βρήκαμε από την έρευνα την οποία έγινε για το ΚΕΕΛΠΝΟ κι ότι αυτό σκεφτόμαστε να κάνουμε για να αλλάξουμε, κι αυτό δεν έχει γίνει πουθενά στο παγκόσμιο στερέωμα, πετάγεται ως πληρωμένος, γιατί δεν μπορώ να το πω αλλιώς και το λέω μετά πλήρου λόγου γνώσεως, πετάγεται και του λέει “λες πολιτικές μπαρούφες“.

Και συνεχίζει ο Παύλος Πολάκης: “Δεν κάνουμε ερωτήσεις. Ο Ξανθός, ο υπουργός λέει αυτό που βρήκαμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο πειράζει πολλούς. Και κόβει την κουβέντα -στοιχειώδης σεβασμός δεν υπάρχει- και του λέει “λες πολιτικές μπαρούφες”. Κι εκείνη την ώρα γυρνάω και του λέω “τι είναι αυτά που λές; Που βρίσκεσαι”. Αυτά δεν τα δείχνετε. Και δείχνετε την συνέχεια της κουβέντας”.

Στην συνέχεια, μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως κρατήθηκε και… δαγκώθηκε για να κρατηθεί, όταν ο δημοσιογράφος είπε στον υπουργό “μάζεψε το σκύλο δίπλα σου”.

“Ποιος σε ποιον, να μετρήσουμε την αξία μας, την ανθρωπιά μας, τα πτυχία μας;” αναρωτήθηκε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός, συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, κάνοντας λόγο για “στημένη και σχεδιασμένη προβοκάτσια”.

Δε δίστασε, μάλιστα, να αναφέρει πως “ο συγκεκριμένος κύριος, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί σας από την ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν πάρει λεφτά“. Για να συνεχίσει την ολομέτωπη επίθεση, αναφερόμενος και στον… περιβόητο “ιό χιβ”: “Βγαίνουνε τώρα κάτι αμόρφωτα, το 25χρονο που χθες βγήκε από τ’ αυγό, πως λένε τον ιό. Το 99% των γιατρών μεταξύ τους τον HIV τον λέει χιβ. Τον έλεγε, τον λέει και θα τον λέει. Την έπιασε ο πόνος κι ο καημός αν τον λέμε χιβ“.

Ακόμη, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποίας ήταν και η αφορμή για να πυροδοτηθεί η κόντρα στη συνέντευξη Τύπου. Είπε συγκεκριμένα: “Στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν παιχτεί από 40 έως 80 εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα διαφημιστικής δαπάνης. Ο εισαγγελέας εκεί φυσικά και θα μπει, με αντιαρματικό θα μπει“, προαναγγέλοντας εξελίξεις για την συγκεκριμένη υπόθεση…

Δείτε την συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στον Νίκο Ευαγγελάτο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε