Πολιτική

Στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά σχέδιο για την επισιτιστική κρίση

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τις περιοδείες που κάνει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να σπάσει το μέτωπο «αντιΣΥΡΙΖΑ» μιλώντας, παράλληλα, για τα προβλήματα των πολιτών και τα «λάθη της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Χθες άλλωστε στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Χρειάζεται το κράτος να παρέμβει στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προϋπολογίσει την αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας στο 1,4 δισ. ευρώ το τελευταίο 8μηνο.

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά κλεφτόδεντρα υπάρχουν» τόνισε με νόημα. «Και η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στο ράλι της αισχροκέρδειας» συμπλήρωσε.

«Αυτό που έχουμε βιώσει στους λογαριασμούς δεν είναι η κρίση του πολέμου, αλλά η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», είπε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη», αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη «ξαφνικά τα ανακάλυψε».

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι σήμερα η χώρα βρίσκεται μπροστά και σε μία άλλη κρίση, την επισιτιστική. «Μπορεί να μην έχουμε ζήτημα επάρκειας τροφίμων, αλλά υψηλότατου κόστους τροφίμων. Αυτό που απαιτείται από την κυβέρνηση είναι αντί να κάνει καθησυχαστικές ανακοινώσεις, να προχωρήσει άμεσα σε καλλιεργητικό ανασχεδιασμό, με επιδοτήσεις για να μετατραπούν καλλιέργειες από βαμβάκι σε στάρι και καλαμπόκι για να αυξηθεί εγχώρια παραγωγή» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοδεία του στην Πάτρα αναμένεται να απευθυνθεί και τους συνταξιούχους λέγοντας ότι ενώ ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα και τη 13η σύνταξη που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήρθε και τα κατήργησε και τώρα λέει ότι θα δώσει 200 ευρώ το Πάσχα. Θα αναφέρει μάλιστα, ότι τα τελευταία τρία χρόνια 3 δισ. ευρώ έφυγαν από τις τσέπες των συνταξιούχων και τώρα ο πρωθυπουργός θα τους δώσει μόλις 135 εκατ. ευρώ. «Οι συνταξιούχοι είναι το μεγαλύτερο θύμα πλάνης και απάτης στην πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου» θα πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 197
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ